روزه متناوب چیست
روزه متناوب نوعی الگوی غذایی است که شامل دوره هایی از روزه داری داوطلبانه است. روش های مختلفی وجود دارد که از نظر ساعات مجاز غذا خوردن متفاوت است. و بسیاری از مردم بر این باورند که روزه داری متناوب می تواند به کاهش وزن کمک کند و فواید دیگری برای سلامتی ارائه دهد. و این مقاله به بررسی این موضوع می پردازد که آیا این الگوی غذایی ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مفید باشد یا خیر.
ماهان مدیکال مرجع تخصصی عرضه انواع جوراب واریس در یرند های معتبر داخلی و خارجی
1. روزه متناوب چیست و چگونه عمل می کند؟
روزه متناوب، یک رژیم غذایی است که بین دوره های غذا خوردن و دوره های روزه داری داوطلبانه یا دریافت کالری بسیار کم چرخه می شود. محققان بر این باورند که روزه متناوب، از استفاده از گلوکز به عنوان منبع انرژی اولیه تا استفاده از چربی منجر به یک سوئیچ متابولیکی می شود. و روزه متناوب، همچنین بر روی ریتم شبانه روزی بیولوژی روده و ترشح انسولین و هورمون رشد تأثیر مثبت دارد. از این طریق متابولیسم انرژی و تنظیم وزن را بهبود می بخشد. و روش های مختلفی برای روزه متناوب وجود دارد که شامل روزه گرفتن برای دوره های مختلف می شود:
تغذیه با محدودیت زمانی
این نوع روزه متناوب، شامل خوردن تنها در ساعات معینی در روز است. یک طرح محبوب، روش 16:8 است که فرد را ملزم می کند 16 ساعت روزه بگیرد و در یک پنجره 8 ساعته غذا بخورد.
روزه متناوب
افرادی که از این الگو پیروی می کنند، به طور متناوب بین یک روزه، زمانی که بدون کالری یا حداقل کالری مصرف می کنند، تا 500 و یک روز جشن، زمانی که می توانند هر چقدر که می خواهند غذا بخورند، تغییر می کنند.
روزه داری دوره ای
این نوع روزه داری شامل عدم دریافت کالری یا حداقل کالری برای دوره های 24 ساعته است. به عنوان مثال می توان به رژیم غذایی 5:2 اشاره کرد. و با روش 5:2 فرد در 5 روز هفته به طور معمول غذا می خورد و سپس در هر 2 روز ناشتا حدود 500 کالری می خورد که نباید متوالی باشد. و افرادی که رژیم را رعایت می کنند باید یک یا دو بار در هفته از خوردن غذا و نوشیدنی های حاوی کالری برای یک دوره 24 ساعته خودداری کنند. آنها باید، مسئولانه در روزهای دیگر هفته غذا بخورند، نه اینکه با آنها به عنوان روزهای جشن رفتار کنند.
2. آیا روزه متناوب، نشانگرهای سلامت را در انسان بهبود می بخشد؟
اکثر تحقیقات روزه متناوب،به جای شرکت کنندگان انسان، حیوانات را درگیر کرده است. شواهدی برای حمایت از بهبود سلامت در افراد امیدوارکننده است، اما بسیاری از مطالعات بالینی تا به امروز مداخلات نسبتاً کوتاهمدتی در طی یک دوره چند ماهه بودهاند. و یک مقاله مروری در سال 2018 نشان داد که تقریباً تمام مطالعات روزه متناوب، منجر به درجاتی از کاهش وزن شده است که از 2.5٪ تا 9.9٪ منبع قابل اعتماد و کاهش توده چربی مرتبط است. با این حال، تحقیقات کمی برای اثبات برتری روزه متناوب، نسبت به سایر رژیم ها و الگوهای غذایی در ترویج کاهش وزن وجود دارد. و استفاده از رژیم غذایی روزه متناوب، نیز ممکن است تأثیر مفیدی بر فشار خون داشته باشد. در یک مطالعه منبع معتبر، محققان 1422 نفر را به مدت 1 سال در حالی که برنامه روزه داری را دنبال می کردند، مشاهده کردند. شرکت کنندگان کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را تجربه کردند. و در مطالعه دیگری که شامل مردان بالغ بود، محققان دریافتند که روزه متناوب، فواید متابولیکی و قلبی عروقی مانند کاهش کلسترول تام و کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم، را به همراه دارد. و دانشمندان می دانند که مقاومت به انسولین با محدودیت کالری بهبود می یابد. پس از یک دوره ناشتا، حساسیت به انسولین افزایش می یابد و سطح انسولین کاهش می یابد. این تغییرات منجر به بهبود سطح قند خون هم در طول روزه داری وهم در مدت کوتاهی پس از خوردن غذا می شود.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - دستگاه گوارش,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - تغذیه,سایر مقالات گروه - روانشناسی,