درمان مولتیپل میلوما
نویسنده
1401/09/25 08:00:01
0 نظر
گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : سلامت عمومی,گروه : داخلی,
مولتیپل میلوما دومین سرطان شایع خون است، اما در حال حاضر غیر قابل درمان است.در مولتیپل میلوما، سلولهای پلاسما بخشی از سیستم ایمنی بدن هستند، بدون کنترل تکثیر میشوند و از تشکیل سایر سلولهای خونی جلوگیری میکنند. درمان های فعلی شامل شیمی درمانی و پیوند سلول های بنیادی است.
در کارآزماییهای فاز 2 یک درمان جدید، تالکاتاماب، حدود 73 درصد از شرکتکنندگان پاسخ کامل یا نسبی را نشان دادند و 30 درصد آنها از سلولهای سرطانی پاک شدند. نتایج نشان می دهد که تالکوتاماب می تواند به بیماران مبتلا به میلوم مقاوم به درمان امیدوار باشد. مولتیپل میلوما سرطان سلول های پلاسما است. این سلول ها که در مغز استخوان ساخته می شوند، بخش حیاتی سیستم ایمنی هستند. این بیماری که از هر 132 فرد مورد اعتماد در ایالات متحده یک نفر را مبتلا می کند، به ندرت در افراد زیر 65 سال تشخیص داده می شود. سلول های پلاسما سالم آنتی بادی تولید می کنند تا به افراد در مبارزه با بیماری کمک کنند. سلول های پلاسما سرطانی آنتی بادی های غیرطبیعی به نام ام پروتئین، تولید می کنند که از بدن در برابر عفونت ها محافظت نمی کند. سلول های سرطانی میلوما نیز منبع قابل اعتمادی را در مغز استخوان ایجاد کرده و تومور را تشکیل می دهند. سلول های پلاسما غیر طبیعی از سلول های بنیادی در مغز استخوان ساخته می شوند. با افزایش تعداد آنها، تعداد گلبول های قرمز، گلبول های سفید و پلاکت ها که از همان نوع سلول های بنیادی ساخته شده اند، کاهش می یابد.
درمان های مولتیپل میلوما
درمان اولیه مولتیپل میلوما ممکن است شامل شیمی درمانی، ایمونوتراپی و درمان کورتیکواستروئید باشد. برخی از افراد ممکن است با استفاده از سلولهای خود یا اهداکننده، برای کمک به تولید سلولهای خونی سالم، پیوند سلولهای بنیادی را دریافت کنند. سایر درمان ها علائم را برای بهبود کیفیت زندگی بیمار هدف قرار می دهند. پزشکان می توانند این بیماری را درمان و کنترل کنند، اما در حال حاضر به عنوان غیر قابل درمان تلقی می شود. اگر میلوما به درمان پاسخ ندهد، میلوم مقاوم به درمان نامیده می شود. میلوما سالانه حدود 6000 نفر را در بریتانیا مبتلا می کند که باعث مرگ بیش از هشت نفر در روز می شود. درمان های جدید برای کمک به افراد مبتلا به بیماری های مقاوم به درمان به فوریت مورد نیاز است. اکنون، کارآزماییهای تالکوتاماب، نتایج بسیار امیدوارکنندهای را در افراد مبتلا به میلوم مقاوم نشان دادهاند. پس از درمان با داروی ایمونوتراپی در کارآزمایی سیستم سلامت کوه سینا، تقریباً سه چهارم شرکتکنندگان بهبودی نشان دادند و 30 درصد پاسخ کامل به دارو داشتند. نتایج کارآزمایی فاز 1 در مجله پزشکی نیوانگلند ظاهر شد و نتایج آزمایش فاز 2 در نشست سالانه انجمن هماتولوژی آمریکا ارائه شد.
روشی جدید برای درمان سرطان
تالکوتاماب یک آنتی بادی دو اختصاصی، نوعی آنتی بادی مونوکلونال منبع مورد اعتماد است که سلولهای تی را هدایت میکند تا علیه سلولهای میلوما عمل کنند. دکتر آجای چاری، مدیر تحقیقات بالینی در برنامه مولتیپل میلوما در موسسه سرطان تیچ، و نویسنده اصلی هر دو مطالعه، برای مدیکال نیوز تودی توضیح داد که چگونه کار می کند، اساساً یک طرف به سلولهای ایمنی به نام سلولهای تی متصل میشود و طرف دیگر به سلول سرطانی میلوما متصل میشود، و وقتی آن سلولهای تی در نزدیکی سرطان قرار میگیرند، مواد شیمیایی آزاد میکنند که سوراخهایی را در سلول ایجاد میکنند. غشای سلول سرطانی و سلول های سرطانی می میرند. و دکتر بیکر محتاطانه در مورد این درمان خوش بین بود، تالکتاماب هم به سلول های ایمنی کشنده سرطان و هم به سلول های میلوما می چسبد و به سیستم ایمنی کمک می کند تا سرطان را شناسایی و از بین ببرد. دیدن نتایج حاصل از کارآزماییهایی که نشان میدهند میتوان از تالکوتاماب برای درمان میلوما استفاده کرد، دلگرمکننده است، اما قبل از استفاده از آن در کلینیک به مطالعات بیشتری نیاز است.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
ارسال یک نظر
مطالب گوناگون
فروش یک سهم تخصص زنان بیمارستان قائم کرج
1390/11/02 23:24:50
0
کیست تخمدان چیست
1398/02/29 13:27:50
0
کاف واژن چیست
1402/02/27 20:00:01
0
بیماری بهجت چیست؟
1401/09/07 14:00:01
0
الکل ضد عفونی کننده دست
1399/07/29 20:08:21
0