درد عضله دو سر
آسیب به عضله دوسر و تاندون می تواند منجر به درد دوسر شود. عضله دو سر یک فرد ممکن است به دلیل استفاده بیش از حد، ضربه و آسیب های دیگر آسیب ببیند. عضله دوسر بازو روی بازو، بین شانه و آرنج کشیده می شود. با این حال، درد می تواند در هر بخشی از بازو رخ دهد و ممکن است به تنهایی ناشی از آسیب عضلانی نباشد. این مقاله به بررسی برخی از علل احتمالی درد عضله دو سر می پردازد. همچنین علائم هر علت و درمان احتمالی را مورد بحث قرار خواهد داد.
تاندونیت عضله دوسر
استفاده بیش از حد یا ساییدگی عضله دوسر می تواند منجر به تاندونیت عضله دوسر شود. پزشکان از این اصطلاح برای توصیف هر نوع التهاب تاندون دوسر استفاده می کنند.
علائم
علاوه بر درد عضله دوسر، تاندونیت عضله دوسر ممکن است باعث:
- درد در جلوی شانه یا درد که به سمت پایین استخوان بازو حرکت می کند
- التهاب عضلات دوسر بازو
- ضعف ناشی از درد هنگام بلند کردن وسایل
علل
بلند کردن چیزهای سنگین یا درگیر شدن در انواع خاصی از فعالیت های بدنی، مانند ورزش، می تواند منجر به درد عضله دو سر شود. با این حال، حرکات تکراری شایع ترین علت هستند. فعالیت های ورزشی به دلیل استفاده مکرر از عضله می تواند منجر به درد عضله دوسر شود. این امر به ویژه در ورزش هایی که نیاز به حرکات تکراری بالای سر دارند، از جمله شنا، بیسبال، تنیس و گلف رایج است.
رفتار
آکادمی جراحان ارتوپد آمریکا درمان های خانگی زیر را برای تسکین علائم تاندونیت عضله دوسر توصیه می کند:
- استراحت: فرد باید استراحت کند و از فعالیتهایی که میتواند به عضله دوسر و تاندون فشار وارد کند، خودداری کند.
- یخ: فرد می تواند هر بار به مدت 20 دقیقه، چند بار در روز، بسته های سرد را روی عضله دوسر بازو قرار دهد. این به کاهش تورم کمک می کند.
- داروهای بدون نسخه: فرد می تواند از داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن یا پاراستامول برای کاهش درد و تورم ناشی از تاندونیت عضله دوسر استفاده کند.
- فیزیوتراپی: تمرینات کششی و تقویتی می تواند به بهبود علائم و تقویت بازو و شانه کمک کند.
کبودی دوسر بازو
کبودی های عضلانی یکی از شایع ترین آسیب های ورزشی است.
علائم
فردی که دچار کبودی عضله دو سر است ممکن است علاوه بر درد عضله دوسر، علائم زیر را نیز تجربه کند:
- تورم
- سفتی، سختی
- ضعف
- رنگ آبی مایل به کبودی
- یک توده روی محل آسیب
علل
کبودی عضلانی زمانی رخ می دهد که چیزی با قدرت به عضله برخورد کند بدون اینکه پوست بشکند. آنها ممکن است زمانی رخ دهند که فردی در حین تمرین بازوی خود را به چیزی فشار دهد. آنها همچنین می توانند نتیجه سقوط باشند.
رفتار
در بیشتر موارد، کبودی های عضلانی خود به خود از بین می روند. برای تسریع روند بهبودی، فرد می تواند کارهای زیر را انجام دهد:
- استراحت: تا حد امکان از استفاده از عضله آسیب دیده خودداری کنید.
- یخ: روزی چند بار به مدت 20 دقیقه کمپرس یخ را روی ناحیه کبودی قرار دهید و مطمئن شوید که یخ مستقیماً با پوست تماس نداشته باشد.
- فشرده سازی: بالای بازو را در یک باند بپیچید.
- بالا بردن: بازو را بالاتر از سطح قلب بالا نگه دارید.
اگر تودهای روی محل آسیب ایجاد شده باشد، ممکن است پزشک برای کمک به بهبود آسیب، آن را تخلیه کند.
شکستگی استخوان بازو
استخوان بازو استخوان بازو است. شکستگی این استخوان می تواند منجر به درد شود. همچنین ممکن است از حرکت بازو جلوگیری کند.
علائم
فردی که دچار شکستگی استخوان بازو شده است ممکن است علائم زیر را در بازو و نواحی اطراف آن تجربه کند:
- درد شدید
- تورم
- سفتی، سختی
- احساس ضعف در دست یا مچ دست
علل
یک فرد می تواند به طور غیرمستقیم استخوان بازو خود را با افتادن روی یک بازوی کشیده و "قفل شده" که فشار زیادی بر مفاصل و استخوان ها وارد می کند، آسیب برساند. یک فرد همچنین می تواند با ضربه مستقیم به استخوان بازو، مثلاً در هنگام سقوط یا تصادف اتومبیل، به استخوان بازو آسیب برساند.
رفتار
اکثر شکستگی های استخوان بازو نیازی به جراحی ندارند. با این حال، ممکن است لازم باشد پزشک بازو را در گچ بی حرکت کند. درمان شکستگی استخوان بازو ممکن است بیش از 12 هفته طول بکشد تا زمانی که فرد به دنبال درمان باشد، بهبود یابد. به گفته برخی از مراجع، هر چه شکستگی به آرنج نزدیکتر باشد، احتمال نیاز به جراحی بیشتر است. اگر شکستگی نزدیکتر به وسط بازو باشد، معمولاً نیازی به جراحی نیست. درمان در این مورد ممکن است شامل بی حرکت کردن بازو در گچ باشد.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال