مشتریان گرامی به اطلاع میرسانیم ، شرکت تجهیزات پزشکی ماهان طب و واحد فروش وبسایت ماهان مدیکال از تاریخ 1402/12/28 لغایت 1403/01/13 تعطیل میباشد.

دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

قند خون بالا در صبح

نویسنده Mahan Medical 1401/04/13 08:00:01 0 نظر گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : تغذیه,گروه : سلامت عمومی,گروه : داخلی,

افراد معمولاً در صبح سطح قند خون کمی بالاتر دارند. با این حال، در برخی از افراد مبتلا به دیابت، این سطوح می تواند به طور قابل توجهی بالاتر باشد. و دیابت وضعیتی است که توانایی بدن برای پردازش گلوکز خون را مختل می کند. بدون مدیریت دقیق، سطح قند خون می تواند بیش از حد بالا باشد که به عنوان هیپرگلیسمی شناخته می شود. دوره های طولانی افزایش سطح قند خون می تواند منجر به عوارض سلامتی شود. و حتی زمانی که فرد به دقت شرایط را کنترل می کند، ممکن است در صبح متوجه افزایش قند خون شود. سه دلیل اصلی قند خون بالا در صبح وجود دارد:

  •     پدیده سپیده دم
  •     کاهش سطح انسولین
  •     اثر سوموگی

ماهان مدیکال مرجع تخصصی عرضه انواع جوراب واریس در یرند های معتبر داخلی و خارجی


توجه به این نکته ضروری است که این مقاله به اثرات تجربه شده در صبح اشاره دارد، اما این اثرات ممکن است در هر زمانی که فرد برای مدت طولانی بخوابد رخ دهد. افرادی که شب کار می کنند و در روز می خوابند نیز می توانند این اثرات را تجربه کنند. و در این مقاله، ما این دلایل را بررسی خواهیم کرد، از جمله اینکه چه چیزی می‌تواند برای سلامتی فرد مفید باشد و چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد.

پدیده سحر

پدیده سپیده دم به دوره هایی از هیپرگلیسمی اشاره دارد که در ساعات اولیه صبح رخ می دهد. تغییر سطح قند خون در نتیجه تغییرات هورمونی در بدن اتفاق می افتد. و هورمون هایی مانند کورتیزول، گلوکاگون، اپی نفرین و هورمون رشد به عنوان هورمون های ضد تنظیم شناخته می شوند. آنها می توانند باعث افزایش سطح قند خون شوند. فعالیت کورتیزول و هورمون رشد به طور معمول هر روز افزایش می یابد تا کبد را برای تولید گلوکز در سحر تحریک کند. و به همین دلیل است که همه افراد صبح ها تا حدودی سطح گلوکز خون خود را افزایش می دهند. فرد بدون دیابت عوارض جانبی را تجربه نخواهد کرد، زیرا بدن آنها می تواند انسولین را برای تنظیم تولید کند. با این حال، فرد مبتلا به دیابت قادر به تولید انسولین کافی یا موثر نیست. به این ترتیب، این می تواند باعث افزایش سطح قند خون آنها شود و ممکن است نیاز به درمان برای تنظیم سطح آنها داشته باشد.

کاهش انسولین

هنگامی که پدیده سحر رخ می دهد، ممکن است با زمانی که سطح انسولین در شب شروع به کاهش می کند همزمان باشد. دلایل کاهش انسولین می تواند متفاوت باشد. با این حال، اغلب زمانی اتفاق می‌افتد که فرد انسولین پایه بسیار کمی تجویز کند، یا زمانی که آن را خیلی زود تزریق می‌کند، که باعث می‌شود اثرات آن زودتر از حد مطلوب از بین برود. و انواع مختلف منبع قابل اعتماد انسولین با سرعت و مدت زمان متفاوت کار می کند. اکثر انواع زمانی به اوج می رسند که بیشترین تاثیر را داشته باشند. پس از پیک، اثر انسولین شروع به از بین رفتن می کند. اگر افراد متوجه افزایش گلوکز خون خود در طول شب شوند، ممکن است نیاز به تنظیم انسولین پایه و افزایش دوز داشته باشند.

اثر سوموگی

برخی از دانشمندان بر این باورند که علت دیگری برای افزایش قند خون در صبح وجود دارد، اثر سوموگی منبع معتبر، که به آن هایپرگلیسمی برگشتی نیز گفته می شود. این نظریه که به نام دکتر مایکل سوموگی نامگذاری شده است، نشان می دهد که سطح قند خون در پاسخ به یک حمله هیپوگلیسمی اواخر شب یا قند خون پایین افزایش می یابد. این ممکن است در صورتی اتفاق بیفتد که فردی انسولین بیش از حد تجویز کند یا قبل از خواب غذای کافی نخورد. و همه متخصصان در مورد اثر سوموگی، موافق نیستند و جامعه علمی هنوز در مورد این نظریه بحث می کند. با این حال، یک مطالعه در سال 2015 نشان می دهد که اثر سوموگی شایع ترین علت افزایش قند خون ناشتا در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و کنترل ضعیف قند خون است.

منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

 

سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - تغذیه,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
نرم افزار تحلیل تصاویر پزشکی

نرم افزار تحلیل تصاویر پزشکی

Mahan Medical 1402/12/17 17:00:02 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن