دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

انواع بیماری های استخوانی

نویسنده Mahan Medical 1401/10/07 20:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : ارتوپدی,گروه : سلامت عمومی,گروه : داخلی,
استخوان یک بافت زنده و در حال رشد است که عمدتاً از کلاژن و کلسیم تشکیل شده است. استخوان ها یک چارچوب سفت و سخت به نام اسکلت ایجاد می کنند که از اندام های نرم محافظت می کند و از بدن حمایت می کند. برخی شرایط می توانند بر استحکام و انعطاف استخوان تأثیر بگذارند و منجر به عوارض سلامتی شوند. دو نوع استخوان در بدن وجود دارد. استخوان های کورتیکال فشرده و متراکم هستند و لایه بیرونی استخوان ها را تشکیل می دهند. استخوان های ترابکولار یا اسفنجی لایه داخلی استخوان ها را تشکیل می دهند و اسفنجی با ساختار لانه زنبوری هستند. استخوان‌ها نه تنها از اندام‌ها در برابر آسیب محافظت می‌کنند، بلکه به بدن اجازه حرکت و پشتیبانی می‌دهند. علاوه بر این، استخوان ها به عنوان یک مخزن برای مواد معدنی مانند کلسیم عمل می کنند.

خرید لوازم آرایشی و بهداشتی با تخفیف های ویژه از فروشگاه همواره تخفیف ماهان مدیکال .
یک فرد ممکن است به بیماری یا بیماری مبتلا باشد که بر انعطاف پذیری و استحکام استخوان ها تأثیر می گذارد. این شرایط ممکن است از منابع مختلفی از جمله ژنتیک، عوامل محیطی، رژیم غذایی و عفونت ها ناشی شود. در این مقاله، برخی از بیماری‌هایی که می‌توانند بر استخوان‌ها تأثیر بگذارند و همچنین علل و علائم بالقوه را بررسی می‌کنیم. برخی از بیماری های رایج استخوان عبارتند از:
 
پوکی استخوان
 
پوکی استخوان یک بیماری است که منجر به کاهش توده استخوانی و تراکم مواد معدنی می شود. کیفیت و ساختار استخوان نیز ممکن است تغییر کند. پوکی استخوان می تواند استحکام استخوان را کاهش داده و خطر شکستگی را افزایش دهد. خطر ابتلا به پوکی استخوان با افزایش سن افزایش می یابد و افراد از همه گروه های قومی را تحت تاثیر قرار می دهد. این بیماری بیشتر زنان سفیدپوست غیر اسپانیایی و زنان آسیایی را مبتلا می کند.
 
استئوپنی
 
استئوپنی به کاهش تراکم مواد معدنی استخوان کمتر از حد طبیعی اشاره دارد اما به اندازه کافی پایین نیست که پزشک آن را به عنوان پوکی استخوان طبقه بندی کند. تی اسکور، معیاری برای سنجش تراکم استخوان است. فردی با نمره تی بین 1- تا 2.5- تشخیص استئوپنی را دریافت می کند، در حالی که یک پزشک نمره تی کمتر از 2.5- را به عنوان پوکی استخوان طبقه بندی می کند. شیوع استئوپنی در زنان 4 برابر بیشتر از مردان است.
 
بیماری پاژه
 
بیماری پاژه وضعیتی است که بر روند بازسازی استخوان تأثیر می گذارد. این به عملی اشاره دارد که در آن بدن بافت استخوانی قدیمی را می شکند و آن را با بافت استخوانی جدید جایگزین می کند. در افراد مبتلا به این بیماری مزمن، روند بازسازی استخوان ها با سرعت بیشتری انجام می شود و در نتیجه ساختار استخوانی غیرعادی ایجاد می شود. این امر می‌تواند باعث نرم‌تر یا بزرگ‌تر شدن استخوان‌ها شود و آن‌ها را در معرض عوارضی مانند خم شدن یا شکستگی قرار دهد.
 
استخوان زایی ناقص
 
استخوان زایی ناقص، اختلالی است که باعث می شود استخوان ها به راحتی شکسته شوند. برخی از افراد ممکن است استخوان زایی ناقص، را به عنوان بیماری استخوان شکننده نیز یاد کنند. این عارضه ناشی از تغییر یا جهش در ژن هایی است که اطلاعات مربوط به ساخت پروتئینی به نام کلاژن نوع 1 را حمل می کنند. این پروتئین برای استحکام استخوان ها لازم است. افرادی که سابقه خانوادگی استخوان زایی ناقص، دارند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری هستند زیرا یک فرد می تواند جهش ژنی را از طریق یک یا هر دو والدین خود به ارث ببرد. انواع مختلفی از استخوان زایی ناقص، وجود دارد. شایع‌ترین و خفیف‌ترین نوع آن نوع یک است، در حالی که نوع دوم شدیدترین نوع آن است.
 
استئونکروز
 
استئونکروز، همچنین به عنوان نکروز آواسکولار یا نکروز آسپتیک شناخته می شود، زمانی رخ می دهد که در جریان خون استخوان اختلال ایجاد شود که منجر به مرگ بافت استخوانی می شود. این می تواند باعث شکسته شدن استخوان و فروپاشی مفصل شود. در حالی که استئونکروز ممکن است در هر استخوانی در بدن رخ دهد، معمولاً شانه‌ها، لگن و زانوها را درگیر می‌کند. این بیماری اغلب در افراد 20 تا 50 ساله رخ می دهد. این افراد همچنین اغلب سابقه تروما، مصرف کورتیکواستروئید یا مصرف بیش از حد الکل دارند.
 
آرتروز
 
استئوآرتریت شایع ترین شکل آرتریت است. این وضعیت با تخریب غضروف، بافتی که سطح مفاصل را می پوشاند، مفاصل بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. استئوآرتریت همچنین می تواند شکل استخوان ها را تغییر دهد. استئوآرتریت اغلب بر روی دست ها، لگن و زانو تاثیر می گذارد.
 
استئومیلیت
 
استئومیلیت یک عفونت یا التهاب منبع مورد اعتماد استخوان را توصیف می کند که میلیت به التهاب بافت های چربی در استخوان اشاره دارد. معمولاً زمانی رخ می دهد که عفونت باکتریایی یا قارچی از جریان خون یا بافت اطراف وارد استخوان می شود. در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد اما در کودکان خردسال شایع تر است.
 
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
 
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - ارتوپدی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
پربازدیدترین مقالات
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن