دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

آپراکسی چیست؟

نویسنده Mahan Medical 1402/02/09 08:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : مغز و اعصاب,گروه : سلامت عمومی,گروه : روانشناسی,

آپراکسی یک اثر بیماری عصبی است. باعث می شود افراد نتوانند حرکات و ژست های روزمره را انجام دهند. برای مثال، فرد مبتلا به آپراکسی ممکن است نتواند بند کفش خود را ببندد یا دکمه پیراهن خود را ببندد. افراد مبتلا به آپراکسی گفتار، صحبت کردن و بیان خود را از طریق گفتار دشوار می دانند. در این مقاله با علل و علائم آپراکسی و همچنین گزینه های درمانی بیشتر آشنا شوید.

علل

ضربه به سر، سکته مغزی و زوال عقل همگی از علل احتمالی آپراکسی هستند. آپراکسی زمانی اتفاق می‌افتد که نواحی خاصی از نیمکره‌های مغزی به درستی کار نمی‌کنند. اگر ضایعه ای در مغز در سراسر مسیرهای عصبی ایجاد شود که خاطرات حرکات آموخته شده را ذخیره می کند، این اختلال ممکن است رخ دهد. فرد مبتلا به آپراکسی ممکن است نتواند به این اطلاعات دسترسی داشته باشد. آپراکسی می تواند به دلیل آسیب سر یا بیماری که بر مغز تأثیر می گذارد رخ دهد، مانند:

  • سکته مغزی
  • ضربه به سر
  • زوال عقل
  • تومورها
  • دژنراسیون گانگلیونی کورتیکوبازال

آپراکسی در افراد مسن به دلیل شیوع بیشتر بیماری های عصبی مانند سکته مغزی و زوال عقل در این جمعیت شایع تر است. اگر افراد مبتلا به آپراکسی به دلیل تورم ناشی از سکته مغزی باشند، ممکن است ظرف چند هفته بهبود یابد. آپراکسی همچنین می تواند یک اختلال ژنتیکی باشد. اگر نوزادی در بدو تولد آپراکسی داشته باشد، ممکن است به دلیل مشکلات مربوط به سیستم عصبی مرکزی باشد.

علائم

علامت اصلی آپراکسی ناتوانی در انجام حرکات ساده است، حتی اگر فرد مبتلا به آپراکسی به طور کامل از بدن خود استفاده کند و دستورات حرکت را درک کند. افراد مبتلا به آپراکسی ممکن است در کنترل یا هماهنگی داوطلبانه حرکات مشکل داشته باشند. این افراد همچنین ممکن است آسیب مغزی داشته باشند که باعث آفازی می شود، یک اختلال زبانی که توانایی درک یا استفاده صحیح از کلمات را کاهش می دهد.

انواع

انواع مختلف آپراکسی به روش های کمی متفاوت بر بدن تأثیر می گذارد:

آپراکسی حرکتی اندام

افراد مبتلا به آپراکسی حرکتی اندام قادر به استفاده از انگشت، بازو یا پا برای انجام حرکات دقیق و هماهنگ نیستند. اگرچه افراد مبتلا به آپراکسی جنبشی اندام ممکن است نحوه استفاده از ابزاری مانند پیچ گوشتی را بدانند و ممکن است در گذشته از آن استفاده کرده باشند، اما اکنون قادر به انجام همان حرکت نیستند.

آپراکسی ایدئوموتور

افراد مبتلا به آپراکسی ایدئوموتور قادر به پیروی از دستور کلامی برای کپی کردن حرکات دیگران یا پیروی از پیشنهادات برای حرکات نیستند.

آپراکسی مفهومی

این شکل آپراکسی شبیه آپراکسی ایدئوموتور است. افراد مبتلا به آپراکسی مفهومی نیز قادر به انجام وظایفی نیستند که بیش از یک مرحله را شامل می شود.

آپراکسی فکری

افراد مبتلا به آپراکسی فکری قادر به برنامه ریزی حرکت خاصی نیستند. برای آنها ممکن است دنبال کردن یک سری حرکات، مانند لباس پوشیدن یا حمام کردن، سخت باشد.

آپراکسی باکوفاسیال

افراد مبتلا به آپراکسی باکوفاسیال یا آپراکسی صورت- دهانی، قادر به انجام حرکات با صورت و لب‌ها نیستند.

آپراکسی ساختمانی

افراد مبتلا به آپراکسی ساختمانی قادر به کپی، ترسیم، یا ساختن نمودارها یا شکل های اساسی نیستند.

آپراکسی چشمی حرکتی

آپراکسی چشمی روی چشم ها تأثیر می گذارد. افراد مبتلا به این نوع آپراکسی در انجام حرکات چشم به صورت دستوری مشکل دارند.

آپراکسی کلامی

افراد مبتلا به آپراکسی کلامی یا دهانی انجام حرکات لازم برای گفتار را دشوار می دانند. آنها ممکن است در تولید صدا و درک ریتم گفتار مشکل داشته باشند. افرادی که دیزآرتری دارند ممکن است علائم زیر را تجربه کنند:

  • لکنت زبان
  • زمزمه کردن
  • خیلی آهسته یا خیلی سریع صحبت کردن
  • سخنرانی نرم یا آرام
  • مشکل در حرکت دهان یا زبان

علائم

علائم اختلالات گفتاری بسته به علت و شدت اختلال بسیار متفاوت است. افراد ممکن است دچار اختلالات گفتاری متعدد با علائم مختلف شوند. افراد مبتلا به یک یا چند اختلال گفتاری ممکن است علائم زیر را تجربه کنند:

  • تکرار یا طولانی شدن صداها
  • صداهای تحریف کننده
  • افزودن صداها یا هجاها به کلمات
  • تنظیم مجدد هجاها
  • در تلفظ صحیح کلمات مشکل دارند
  • تقلا برای گفتن کلمه یا صدای صحیح
  • صحبت کردن با صدای خشن یا خشن
  • خیلی آرام صحبت می کند

منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - مغز و اعصاب,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - روانشناسی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن