ارتباط بیماری اچ پی وی و ایدز
ویروس پاپیلومای انسانی اچ پی وی و ایدز ویروس هایی هستند که عمدتاً از طریق تماس جنسی منتشر می شوند. آنها ویروس های مختلف با علائم مختلف هستند. اما، داشتن ایدز می تواند خطر ابتلا به سرطان را پس از ابتلا به اچ پی وی افزایش دهد. افرادی که با اچ آی وی درمان نشده زندگی می کنند احتمال بیشتری دارد که عفونت های اچ پی وی فعال داشته باشند و ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان دهانه رحم باشند. پیشگیری از اچ پی وی برای افراد مبتلا به ایدز حیاتی است. برخی از تحقیقات همچنین نشان میدهند که افرادی که با اچ پی وی زندگی میکنند بیشتر در معرض ابتلا به ایدز هستند، اگرچه مکانیسم پشت آن نامشخص است. کسانی که مبتلا به اچ پی وی هستند نیز باید یاد بگیرند که چگونه از ایدز پیشگیری کنند. این دو ویروس ارتباط مشترکی دارند، اما علائم، چشم انداز و درمان آنها همیشه یکسان نیست. برای اطلاعات بیشتر در مورد تفاوت ها و پیوندهای بین اچ پی وی و ایدز، ادامه مطلب را بخوانید.
اچ پی وی چیست؟
اچ پی وی شایع ترین عفونت مقاربتی است. این می تواند از طریق رابطه جنسی نفوذی و همچنین از طریق تماس فیزیکی غیر نفوذی گسترش یابد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها تخمین می زند که تقریباً همه در نهایت به اچ پی وی مبتلا می شوند، اگرچه واکسن اچ پی وی در برابر برخی از انواع محافظت می کند. اچ پی وی 16و 18 پرخطرترین انواع هستند و همه واکسنهای اچ پی وی حداقل این دو را پوشش میدهند. بیش از 150 گونه منبع معتبر اچ پی وی وجود دارد. ممکن است همیشه علائم ایجاد نکند، اما برخی از انواع آن باعث ایجاد زگیل تناسلی و سرطان می شوند. اکثر مردم تا زمانی که یک متخصص مراقبت های بهداشتی آن را در طول غربالگری تشخیص ندهد یا کسی علائم عفونت را ایجاد کند، نمی دانند که اچ پی وی دارند. محققانی که واکسن اچ پی وی فعلی ایالات متحده، را مطالعه کردهاند، میگویند که این واکسن بیخطر و مؤثر است. نمی تواند تمام انواع اچ پی وی و همچنین هر علامت احتمالی را از بین ببرد. اما از زمان معرفی به طور چشمگیری میزان بروز زگیل تناسلی و شش سرطان مختلف از جمله سرطان مقعد و دهانه رحم را کاهش داده است. سی دی سی توصیه می کند واکسن اچ پی وی را در دو دوز به افراد 11 تا 12 ساله و در صورت شروع 15 تا 26 ساله سه دوز تجویز می کند. در برخی موارد، متخصصان مراقبت های بهداشتی استفاده از واکسن ها را برای افراد 27 تا 45 ساله تایید می کنند.
ایدز چیست؟
ایدز ویروسی است که به خوشه تمایز 4 گلبول های سفید خون متصل می شود و از سیستم ایمنی بدن فرد محافظت می کند. هنگامی که آن سلول ها عفونت را منقبض می کنند، به تکثیر و از بین بردن ایمنی بدن ادامه می دهند و در نهایت آن را به سمت مرحله نهایی یعنی ایدز می برند. سپس بدن برای دفع عفونت بسیار ضعیف می شود. اچآیوی در درجه اول از طریق آمیزش جنسی یا استفاده مشترک از تجهیزات تزریق مواد مخدر منتقل میشود. هدف درمان ایدز حفظ سلولهای فرد و کاهش بار ویروسی آنها به حالت غیرقابل شناسایی است. افرادی که درمان مداوم دریافت می کنند ممکن است منتظر سالها سلامتی باشند.
ارتباط بین اچ پی وی و ایدز چیست؟
اچ پی وی و ایدز ویروس های مختلفی هستند. آنها هیچ ارتباطی با هم ندارند و شباهت کمی دارند. افراد می توانند از طریق فعالیت جنسی به اچ پی وی و ایدز مبتلا شوند، بنابراین پزشکان آنها را هر دو بیماری مقاربتی می دانند. هر دوی این ویروس ها ممکن است برای سال ها بدون ایجاد علائم در بدن خفته بمانند.افراد مبتلا به اچ پی وی و ایدز بیشتر مستعد ابتلا به سایر بیماری ها یا عوارض هستند. آنها همچنین می توانند هر دو ویروس را همزمان در بدن خود داشته باشند. تحقیقات اخیر منبع مورد اعتماد نشان می دهد که اچ پی وی ممکن است افراد را در معرض افزایش خطر ابتلا به ایدز قرار دهد. علاوه بر این، یک بررسی از مطالعات موجود نشان داد که این ممکن است نتیجه افزایش التهاب دستگاه تناسلی یا تغییرات سلولی باشد. زندگی با ایدز همچنین ممکن است خطر ابتلا به اچ پی وی حاد را افزایش دهد، به خصوص اگر تعداد سی دی 4 و ایمنی فردی پایین باشد.این دو بیماری مقاربتی علائم مشابهی دارند، اگرچه یکسان نیستند. اچ پی وی می تواند باعث ایجاد زگیل تناسلی در دهانه رحم، آلت تناسلی، واژن و راست روده شود. برخی از انواع اچ پی وی همچنین باعث تغییرات سلولی می شوند که به سرطان مقعد، دهانه رحم، دهان، آلت تناسلی، واژن و فرج تبدیل می شوند. افراد مبتلا به ایدز ممکن است زخم های شدید در رکتوم و ناحیه اطراف دهانه رحم داشته باشند. آنها بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان های مقعد و آلت تناسلی هستند، به ویژه سرطان هایی که ناشی از اچ پی وی هستند.
عوامل خطر
افرادی که رابطه جنسی دهانی، واژینال یا مقعدی دارند در معرض خطر ابتلا به اچ پی وی و ایدز هستند. ویروس اچ پی وی به راحتی قابل انقباض است زیرا ویروس روی سطح پوست افراد زندگی می کند. این بدان معنی است که افراد می توانند ویروس را از طریق تماس پوست به پوست با آلت تناسلی، دهان، واژن یا سایر غشاهای مخاطی شخص دریافت کنند. انواع مختلف اچ پی وی باعث ایجاد زگیل در دستها و پاها میشود و افراد میتوانند با راه رفتن با پای برهنه روی هر سطحی که این ویروس را داشته باشد، زگیل را تشخیص دهند. استفاده مشترک از تجهیزات تزریق مواد مخدر، مانند سوزن، سرنگ، یا اجاق گاز، خطر ابتلا به ایدز را در فرد افزایش می دهد.
منبع Medicalnewstoday.com:
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - زنان و زایمان,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,