نمک صورتی هیمالیا
هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد نمک صورتی هیمالیا برای سلامتی بهتر از سایر نمک های مصرفی است. مصرف متوسط هر نمک رژیمی به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل می تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد. نمک صورتی هیمالیا نوعی سنگ نمک از منطقه پنجاب پاکستان در نزدیکی کوهپایه های هیمالیا است. برخی از مردم نمک صورتی هیمالیا را به عنوان یکی از خالص ترین نمک های موجود توصیف می کنند و می گویند که دارای چندین فواید سلامتی است.
آیا این نمک جایگاه خود را در میان نمک های سالم به دست می آورد؟ این مقاله مزایای احتمالی این نمک عجیب و غریب را بررسی می کند.
نمک صورتی هیمالیا چیست؟
نمک صورتی هیمالیا از نظر شیمیایی شبیه نمک خوراکی است. حاوی 98 درصد کلرید سدیم است. بقیه نمک از مواد معدنی کمیاب مانند پتاسیم، منیزیم و کلسیم تشکیل شده است. اینها به نمک رنگ صورتی روشن می دهند. این مواد معدنی همچنین توضیح می دهند که چرا نمک هیمالیا با نمک معمولی طعم متفاوتی دارد.
نمک صورتی هیمالیا چگونه استفاده می شود؟
مردم از این نوع نمک و نمک معمولی به روشی مشابه استفاده می کنند: به عنوان بخشی از پخت و پز، چاشنی غذا و نگهداری غذا. بلوک های نمک صورتی گاهی اوقات تبدیل به ظروف پذیرایی، سطوح پخت و پز و تخته های برش می شوند. برخی افراد نیز به جای نمک حمام از نمک صورتی هیمالیا استفاده می کنند. همچنین امکان خرید لامپ و شمعدان های ساخته شده از نمک صورتی وجود دارد.
چرا بدن به نمک صورتی هیمالیا نیاز دارد؟
سدیم یک ماده معدنی ضروری است که در نمک یافت می شود. بدن برای عملکردهای مختلف به این نیاز دارد. می تواند پشتیبانی کند:
- انقباض و شل کردن عضلات
- حفظ تعادل مایعات مناسب و جلوگیری از کم آبی بدن
- ارسال تکانه های سیستم عصبی
- جلوگیری از فشار خون پایین
تحقیقات اخیر نشان داده است که خوردن نمک می تواند خطر عفونت را کاهش دهد و باکتری های مضر را از بین ببرد. یک مطالعه روی حیوانات همچنین محققان را به این نتیجه رساند که نمک ممکن است تأثیر مثبتی بر علائم افسردگی داشته باشد.
مزایا و افسانه ها
ادعاهای متعددی در مورد فواید سلامتی مرتبط با مصرف نمک صورتی وجود دارد. این شامل:
محتوای مواد معدنی غنی
برخی منابع می گویند که نمک صورتی هیمالیا حاوی 84 ماده معدنی مختلف است. از آنجایی که حاوی 98 درصد کلرید سدیم است، این بدان معناست که تنها حدود 2 درصد از این مواد معدنی مختلف تشکیل شده است. با توجه به مقادیر نسبتاً محدودی که مردم به طور معمول نمک مصرف می کنند و مقدار اندک این مواد معدنی در نمک، بعید به نظر می رسد که مزایای قابل اندازه گیری یا قابل توجهی برای سلامتی داشته باشند.
سدیم پایین
برخی از مردم بر این باورند که نمک صورتی هیمالیا نسبت به نمک معمولی، سدیم کمتری دارد. با این حال، هر دو نوع تقریباً 98 درصد کلرید سدیم دارند. از آنجایی که نمک صورتی اغلب کریستال های بزرگتری نسبت به نمک خوراکی دارد، از نظر فنی حاوی سدیم کمتری در هر قاشق چای خوری است. همچنین طعم شور تری نسبت به نمک خوراکی دارد، به این معنی که فرد می تواند برای رسیدن به همان طعم، نمک کمتری را در یک وعده مصرف کند. با این حال، نمک صورتی در اندازه گرانول کوچکتر نیز موجود است که بیشتر شبیه نمک معمولی است. این را هنگام چاشنی غذا و اندازه گیری میزان مصرف سدیم در نظر بگیرید. انجمن قلب آمریکا، توصیه می کند که بیش از 75 درصد منبع قابل اعتماد مصرف سدیم از نمک موجود در غذاهای فرآوری شده و آماده تامین می شود. نمک سفره مقدار زیادی سدیم را به یک وعده غذایی اضافه نمی کند.
نمک طبیعی تر
برخی ادعا می کنند که نمک هیمالیا طبیعی تر از نمک خوراکی است. به نظر می رسد این ادعا دارای ارزش است. نمک سفره معمولاً به شدت تصفیه میشود و برای جلوگیری از تشکیل کلوخهها با مواد ضد جوش مخلوط میشود، مانند آلومینوسیلیکات سدیم یا کربنات منیزیم. نمک هیمالیا کمتر مصنوعی است و معمولاً حاوی مواد افزودنی نیست.
کمکی به هیدراتاسیون
برخی بر این باورند که افزودن مقداری نمک صورتی به وعدههای غذایی یا نوشیدنیها میتواند به بدن در رسیدن به تعادل مایعات بهینه و جلوگیری از کمآبی بدن کمک کند. درست است که، سدیم برای حفظ تعادل مایعات مناسب ضروری است. با این حال، این در مورد سدیم از منابع دیگر و همچنین نمک صورتی هیمالیا صادق است.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال