مننژیت پنوموکوکی چیست؟
مننژیت عفونت مننژها است، غشاهایی که مغز و نخاع را می پوشانند. پس از آلوده شدن، غشاها متورم می شوند. ویروس ها مسئول بیشتر موارد مننژیت هستند، اما مننژیت پنوموکوکی توسط باکتری به نام استرپتوکوک پنومونیه ایجاد می شود. , مننژیت پنوموکوکی یک بیماری نادر اما بسیار جدی است که می تواند به یک اورژانس پزشکی تهدید کننده زندگی تبدیل شود. عفونت ممکن است عواقب طولانی مدت داشته باشد و حتی می تواند کشنده باشد. درمان سریع برای به حداقل رساندن خطر پیامدهای نامطلوب ضروری است. , استرپتوکوک پنومونیهیک باکتری گسترده است که مسئول بسیاری از بیماری ها از جمله مننژیت، پنومونی و عفونت های سینوسی است. این باکتری به راحتی و به سرعت از طریق سرفه و عطسه از فردی به فرد دیگر پخش می شود. و شایع ترین علت مننژیت باکتریایی در بزرگسالان است. همچنین یکی از علل اصلی مننژیت باکتریایی در کودکان زیر 2 سال است. و بروز عفونت شدید پنوموکوکی، از جمله مننژیت، از زمان معرفی واکسن پنوموکوک به طور قابل توجهی کاهش یافته است. و در این مقاله نگاهی به علل، علائم و گزینه های درمان این بیماری می اندازیم.
ماهان مدیکال مرجع تخصصی مشاوره و عرضه انواع جوراب واریس در ایران میباشد.
علل
مننژیت پنوموکوکی زمانی رخ می دهد که استافیلوکوکوس پنومونیه وارد جریان خون فرد می شود و مایع اطراف مغز یا ستون فقرات را آلوده می کند. و وقتی فردی این باکتری را در سیستم خود دارد، همیشه به مننژیت مبتلا نمی شود. با این حال، باعث بسیاری از بیماری های دیگر می شود، از جمله:
- عفونت های گوش
- عفونت های خون
- عفونت های سینوسی
- پنومونی
طبق گزارش بنیاد تحقیقات مننژیت کانادا، تا 40 درصد افراد ممکن است ناقل استافیلوکوکوس پنومونیه باشند. و در اکثر این افراد، باکتری در حال رشد یا فعال نیست و باعث بیماری نمی شود. با این حال، هر فردی که حامل این باکتری است، می تواند آن را به دیگران منتقل کند و به طور بالقوه باعث هر یک از بیماری های فوق یا مننژیت پنوموکوکی شود. و این باکتری از طریق قطرات ریز منتشر شده از بینی یا دهان فرد پخش می شود. این قطرات ممکن است از طریق:
- سرفه کردن
- عطسه کردن
- به اشتراک گذاشتن ظروف نقره یا غذا
- استفاده از رژ لب شخص دیگری
.
جهت مشاوره با کارشناسان ماهان مدیکال در خصوص انواع مچ بند و مشاهده لیست قیمت ها به ما تماس بگیرید.
.
عوامل خطر
عوامل خاصی می توانند فرد را مستعد ابتلا به مننژیت پنوموکوکی کنند، از جمله:
- کاهش پاسخ ایمنی ناشی از عفونت یا مصرف دارو
- دیابت
- ضربه یا آسیب به سر
- عفونت گوش
- سابقه مننژیت
- مصرف الکل
- سیگار کشیدن
- طحال برداشته شده یا کار نمی کند
- بیماری مزمن کبد، ریه، کلیوی یا قلبی
- عفونت دریچه قلب
- داشتن کاشت حلزون
- مورد اخیر پنومونی
- عفونت اخیر دستگاه تنفسی فوقانی
بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، کودکان مبتلا به بیماری هایی که طحال را تحت تاثیر قرار می دهند، مانند سلول داسی شکل، اچ آی وی یا ایدز، در معرض خطر بسیار بالاتری برای ابتلا به مننژیت پنوموکوکی هستند. و همچنین گزارش می دهد که کودکان آفریقایی-آمریکایی تبار، بومیان آلاسکا و برخی از گروه های سرخپوستان آمریکایی در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری هستند. و افرادی که در تماس نزدیک با بسیاری دیگر زندگی می کنند ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به مننژیت پنوموکوکی باشند. اقامت در خوابگاه ها یا سایر موقعیت های زندگی مشترک ممکن است خطر ابتلا به این بیماری را در فرد افزایش دهد. کودکانی که در مهدکودک هستند نیز ممکن است در معرض خطر بیشتری باشند.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - دستگاه تنفسی,سایر مقالات گروه - مغز و اعصاب,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,