دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

علل شایع چشم درد چیست؟

نویسنده Mahan Medical 1401/04/02 08:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : عارضه های چشمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : سلامت عمومی,

 درد چشم می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. معمولاً به شرایطی تقسیم می‌شود که قرنیه را تحت تأثیر قرار می‌دهد، شرایطی که سایر قسمت‌های چشم را تحت تأثیر قرار می‌دهد و شرایطی که شامل سایر نواحی بدن می‌شود که باعث احساس درد در ناحیه چشم می‌شود. و علل شایع چشم درد معمولاً در اطراف قسمت های خاصی از چشم متمرکز می شود. اینها شامل قرنیه، سفیدی چشم و لایه نازکی است که روی آن را می پوشاند که ملتحمه نام دارد. قسمت رنگی چشم عنبیه است. و ماهیچه هایی که چشم، اعصاب و پلک ها را کنترل می کنند نیز می توانند منبع درد چشم باشند. و مشکل قرنیه شایع ترین علت چشم درد است. قرنیه خارجی ترین لایه چشم است. دارای سطح گنبدی شکل شفافی است که جلوی چشم را می پوشاند. و بسیاری از اختلالاتی که قرنیه را تحت تأثیر قرار می دهد، فضای پر از مایع بین عنبیه و قسمت داخلی قرنیه را نیز تحت تأثیر قرار می دهد. و قرنیه به عنوان یک مانع مستقیم عمل می کند و از آلودگی، میکروب ها و سایر ذرات مضر یا خارجی که می تواند به چشم آسیب برساند، محافظت می کند. قرنیه همچنین در فیلتر کردن نور مضر ماوراء بنفش از خورشید بسیار مفید است.


ماهان مدیکال مرجع تخصصی عرضه انواع جوراب واریس در یرند های معتبر داخلی و خارجی


اختلالات قرنیه عبارتند از:

  • کراتیت هرپس سیمپلکس، عفونت چشم ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس.
  • کراتوپاتی بولوز، یک اختلال چشمی که با تورم تاول مانند قرنیه مشخص می شود. تاول ها می توانند پاره شوند و باعث درد شدید، ناراحتی چشم و اختلال بینایی شوند.
  • کراتیت اولسراتیو محیطی، یک اختلال چشمی که باعث التهاب و زخم قرنیه می شود. به طور معمول در افرادی که بیماری های بافت همبند مانند آرتریت روماتوئید دارند رخ می دهد.

زخم قرنیه، عفونت چشمی که باعث ایجاد زخم باز در قرنیه می شود. لنزهای تماسی، جراحات، داروها و کمبودهای تغذیه ای می توانند باعث ایجاد زخم های باز شوند. زخم ها باعث درد، قرمزی و پارگی می شوند. و درست مانند سایر اعضای بدن، قرنیه می تواند از آسیب های جزئی یا خراشیدگی بهبود یابد. این ناحیه معمولاً به خودی خود بهبود می یابد و تأثیر ماندگاری بر بینایی ندارد. و آسیب‌های عمیق‌تر می‌تواند باعث زخم قرنیه شود و در نتیجه تیرگی روی قرنیه ایجاد شود که می‌تواند بینایی را مختل کند. افرادی که آسیب عمیق یا بیماری قرنیه دارند ممکن است این موارد را تجربه کنند:

  •     درد در چشم
  •     حساسیت به نور
  •     کاهش دید یا تاری دید
  •     قرمزی یا التهاب در چشم
  •     سردرد
  •     حالت تهوع یا خستگی
  •     برآمدگی یک چشم
  •     ناتوانی در حرکت چشم در همه جهات

افرادی که بیماری یا آسیب قرنیه دارند ممکن است درد، پارگی و کاهش وضوح دید خود را تجربه کنند. و هر کسی که هر یک از این علائم غیر معمول چشمی را تجربه می کند باید فوراً با یک متخصص چشم تماس بگیرد. بیماری قرنیه یا سایر اختلالات چشمی تنها پس از معاینه کامل چشم قابل تشخیص است. و معمولاً از لامپ شکافی برای بررسی قرنیه و ناحیه چشم استفاده می شود. این ابزار به پزشک اجازه می دهد تا چشم را با بزرگنمایی فوق العاده بالا معاینه کند. قطره های چشمی به نام فلورسین ممکن است برای ایجاد یک لکه موقت در نواحی قرنیه استفاده شود و دید پزشک را آسان تر کند. و پزشکان حتی ممکن است سطح زخم های بزرگ موجود در چشم را برای نمونه برداری خراش دهند. نمونه کشت می شود و برای شناسایی هر چیزی که باعث عفونت می شود استفاده می شود. و پس از شناسایی علت، پزشک می تواند بهترین دارو را برای مبارزه با عفونت انتخاب کند. درمان رایج چشم شامل موارد زیر است:

  •     قطره آنتی بیوتیک یا ضد قارچ
  •     تسکین درد با قطره های چشمی، داروهای خوراکی یا هر دو
  •     حذف اجسام خارجی
  •     پیوند قرنیه

ساییدگی ها و اجسام خارجی

شایع ترین آسیب قرنیه به دلیل ساییدگی های ناشی از اجسام خارجی است. و خراشیدگی ها می تواند ناشی از موارد زیر باشد:

  •     ذرات حاصل از باد
  •     کار با ابزار یا هر نوع زباله دیگری
  •     ناخن های دست
  •     لنزهای تماسی
  •     لوازم آرایش

هنگامی که اجسام خارجی خارج می شوند، ممکن است خراش های جزئی روی قرنیه باقی بگذارند. سلول های سطحی چشم به سرعت رشد می کنند، بنابراین اغلب خراش ها معمولا در عرض 1 تا 3 روز بهبود می یابند. و با این حال، ارزیابی پزشکی می تواند مشخص کند که آیا قرنیه خراشیده شده است یا خیر و درمان سریع با آنتی بیوتیک ها می تواند از عفونت جلوگیری کند. و داروهای تسکین دهنده درد به شکل قطره چشم نیز به طور معمول تجویز می شود. و معاینه بعدی توسط متخصص چشم پس از آسیب نیز توصیه می شود.

منبع : Medscape.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

 

 

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - عارضه های چشمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,

ارسال یک نظر

مطالب گوناگون
کیست آلت تناسلی
کیست آلت تناسلی
1401/04/16 14:00:01 0

علل درد ساعد چیست؟
علل درد ساعد چیست؟
1401/04/15 20:00:01 0

تاثیرات پر خوابی بر سردرد
تاثیرات پر خوابی بر سردرد
1401/01/08 20:00:01 0

سردرد ترک کافئین
سردرد ترک کافئین
1401/08/05 08:00:00 0

دانش تغذیه ای چیست؟
دانش تغذیه ای چیست؟
1401/02/13 20:00:01 0

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
پربازدیدترین مقالات
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن