جلبک دریایی مفید
جلبک دریایی در یا نزدیک آب های شور رشد می کند. انواع مختلفی وجود دارد و عموماً حاوی مواد معدنی زیادی هستند که تجزیه آنها برای بدن آسان است. افزودن جلبک دریایی به رژیم غذایی ممکن است به عملکرد تیروئید، سلامت گوارش و کاهش وزن کمک کند. انواع جلبک دریایی عبارتند از:
- نوری
- کلپ
- بیدار
- کامبو
- غمگین
- جلبک های سبز آبی مانند اسپیرولینا و کلرلا
این تنوع می تواند استفاده از جلبک دریایی را در دستور العمل های مختلف برای مردم آسان کند. با این حال، خوردن بیش از حد جلبک دریایی ممکن است، و برخی افراد باید از آن اجتناب کنند.
فواید جلبک دریایی
موارد زیر بهترین فواید جلبک دریایی برای سلامتی است:
1. بسیار مغذی است
هر نوع جلبک دریایی ممکن است حاوی مواد مغذی و مواد معدنی کمی متفاوت باشد. خوردن جلبک دریایی ممکن است راهی ساده برای افزایش مصرف ویتامین ها و مواد معدنی بدون افزودن کالری زیادی باشد. همانطور که یک مطالعه در مارینا دراگ، اشاره می کند، جلبک دریایی به طور کلی منبع خوبی از موارد زیر است:
- پروتئین
- کربوهیدرات ها
- فیبر
- مواد معدنی
- اسیدهای چرب چند غیر اشباع
مطالعه ای در ژورنال فیکولوژی، اشاره می کند که انواع مختلف جلبک دریایی حاوی مواد مغذی مفیدی هستند، از جمله:
ویتامین سی
- ویتامین ب
- ویتامین آ
- ویتامین ای
- اهن
- ید
جلبک دریایی همچنین حاوی آنتی اکسیدان هایی است که ممکن است از بدن در برابر استرس اکسیداتیو محافظت کرده و التهاب را در سطح سلولی کاهش دهد.
2. ممکن است به عملکرد تیروئید کمک کند
غده تیروئید هورمون های منبع مورد اعتماد را برای تولید انرژی، رشد و ترمیم سلولی کنترل و آزاد می کند. تیروئید برای عملکرد صحیح به ید نیاز دارد، اما مقدار مورد نیاز یک فرد به سلامت تیروئید بستگی دارد. نوع جلبک دریایی و مکانی که در آن رشد کرده است می تواند محتویات ید را تغییر دهد که می تواند آن را به منبع غیرقابل اطمینان ید تبدیل کند. بر اساس تحقیقات انجام شده توسط منبع معتبر 2021، مصرف چندین جلبک دریایی کامل یا محصولات غذایی حاوی جلبک دریایی می تواند باعث مصرف بیش از حد ید شود. برخی از مکمل های غذایی جلبک دریایی ممکن است ید کافی را تامین نکنند، در حالی که برخی دیگر بیشتر از ارزش روزانه ارائه می کنند. کمبود ید یکی از علل کم کاری تیروئید است، تیروئید کم کار که می تواند باعث علائمی مانند خستگی، عدم تحمل سرما و درد عضلات و مفاصل شود. همچنین می تواند باعث گواتر شود که بزرگ شدن قابل مشاهده غده تیروئید است. با این حال، مصرف بیش از حد ید ممکن است علائم پرکاری تیروئید را در فرد بدتر کند. این زمانی اتفاق می افتد که یک غده تیروئید بیش از حد فعال مقادیر زیادی هورمون تولید می کند.
3. ممکن است به دیابت کمک کند
غذاهای غنی از فیبر ممکن است به دیابت کمک کنند. این به این دلیل است که مقادیر بالای فیبر به تنظیم سطح قند خون و سطح انسولین منبع مطمئن کمک می کند. افزودن جلبک دریایی به رژیم غذایی ممکن است به افزایش دریافت فیبر بدون افزایش کالری زیاد کمک کند. مطالعهای در سال 2018 بر روی موشها نشان داد که ترکیبات موجود در یک نوع جلبک دریایی ممکن است مستقیماً نشانگرهای دیابت نوع 2 مانند قند خون بالا را کاهش دهد. ترکیبات موجود در جلبک دریایی همچنین ممکن است عوامل خطر دیابت مانند التهاب، سطوح بالای چربی و حساسیت به انسولین را کاهش دهد. تحقیقات بیشتر در انسان ممکن است به ارائه شواهد قوی تر برای استفاده از این ترکیبات کمک کند.
4. ممکن است از سلامت روده حمایت کند
باکتری های روده نقش مهمی در تجزیه غذا و حمایت از هضم و سلامت کلی ایفا می کنند.
جلبک ممکن است یک غذای ایده آل برای روده باشد. نویسندگان مطالعهای در ژورنال فیکولوژی، گزارش میدهند که جلبکها تمایل دارند مقادیر زیادی فیبر داشته باشند که ممکن است ۲۳ تا ۶۴ درصد وزن خشک جلبکها را تشکیل دهد. این فیبر می تواند به تغذیه باکتری های روده کمک کند. باکتری های روده فیبر را به ترکیباتی می شکنند که سلامت روده و سلامت سیستم ایمنی را بهبود می بخشد. افزودن جلبک به رژیم غذایی ممکن است راهی ساده برای تامین مقدار زیادی فیبر پری بیوتیک سالم برای روده باشد که می تواند به افرادی که مشکلاتی مانند یبوست یا اسهال را تجربه می کنند کمک کند.
5. ممکن است به کاهش وزن کمک کند
فیبر موجود در جلبک دریایی ممکن است برای افرادی که سعی در کاهش وزن دارند مفید باشد. این به این دلیل است که فیبر کالری کمی دارد و به فرد کمک می کند احساس سیری کند. طبق مطالعه در مارین دراگ، مقدار زیاد فیبر رژیمی تخلیه معده را به تاخیر می اندازد. در نتیجه، معده ممکن است ارسال سیگنال های گرسنگی به مغز را به تأخیر بیندازد که ممکن است به جلوگیری از پرخوری کمک کند.
6. ممکن است از قلب محافظت کند
همانطور که همان مطالعه اشاره می کند، غذاهای پرفیبر مانند جلبک ها نیز ممکن است سطح کلسترول را کاهش دهند. این فیبرهای محلول به اسیدهای صفراوی یا نمک موجود در بدن متصل می شوند. سپس بدن از کلسترول برای جایگزینی این عناصر استفاده می کند، که ممکن است کلسترول کل فرد را تا 18٪ کاهش دهد. به علاوه، محتوای آنتی اکسیدانی بالای بسیاری از انواع جلبک ها ممکن است در طول زمان از سلامت قلب حمایت کند.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - دستگاه گوارش,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - تغذیه,سایر مقالات گروه - زیبایی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,