اضطراب دفع مدفوع چیست؟
- آیا تا به حال با شنیدن خبرهای بد، احساس نیاز ناگهانی به دستشویی رفتن، داشته اید؟
- آیا تا به حال قبل از یک امتحان یا یک سخنرانی بزرگ در محل کاراحساس دل درد داشته اید؟
اگر پاسخ مثبت است، ممکن است، اضطراب دفع مدفوع را تجربه کنید. اضطراب دفع مدفوع، بیش از آنچه که فکر می کنید بر ما تأثیر می گذارد. رویدادهای اضطراب آور می توانند باعث بروز مشکلات گوارشی از جمله اسهال، یبوست و حالت تهوع شوند. وبه این دلیل است که، روده و مغز شما به هم مرتبط هستند. اضطراب دفع مدفوع، واکنش بدن شما به استرس شدید است. در اینجا مراحلی وجود دارد که، می توانید برای آرام کردن معده و کنترل اضطرابات دفع خود، انجام دهید.
ماهان مدیکال مرجع تخصصی عرضه انواع جوراب واریس در برند های معتبر داخلی و خارجی
چرا اضطراب دفع مدفوع اتفاق می افتد؟
تحقیقات نشان میدهد که، موقعیتهای استرس زای زیاد میتوانند، سیستم گوارشی را مختل کرده و باعث اسهال، یبوست و درد شکم شوند. این محرک ها از فردی به فرد دیگر متفاوت است. مایا عید، یک متخصص تغذیه بالینی و محقق غذایی میگوید: استرس و اضطراب باعث افزایش هورمون هایی مانند کورتیزول، آدرنالین و سروتونین می شود، و در نتیجه، روده با ایجاد علائم فیزیکی مانند مدفوع آبکی، حالت تهوع یا یبوست به این هورمون ها پاسخ می دهد. و به یاد داشته باشید که، هنگامی در مورد اضطراب دفع مدفوع صحبت می کنیم، سروتونین بسیار مهم است. عید می گوید: سروتونین یک انتقال دهنده عصبی و هورمونی است که، در رفلکس پریستالتیک، یعنی حرکت غذا از طریق دستگاه گوارش، نقش دارد. در طول اضطراب شدید، میزان سروتونین در روده شما، افزایش می یابد و می تواند باعث ایجاد اسپاسم در کل روده بزرگ شود. این اسپاسم ها، برای ایجاد حرکات غیر منتظره روده، کافی است، وعلاوه بر هورمون های استرس، اضطراب دفع مدفوع با سیستم عصبی شما نیز مرتبط می باشد. این امر به ویژه در مورد عصب واگ، طولانی ترین عصب جمجمه ای بدن، صادق است. عصب واگ طیف گسترده ای از سیگنال ها را از دستگاه گوارش و اندام ها به مغز و بالعکس حمل می کند. همچنین، مایا عید می گوید: اختلالات در عصب واگ، می تواند باعث اضطراب ناشی از عدم تعادل انتقال دهنده های عصبی و افزایش حرکت روده شود.
آرامش معده
اگر مدفوع ناشی از اضطراب را تجربه می کنید، کارهایی وجود دارد که، می توانید برای کاهش اثرات این اضطراب بر سیستم گوارشی خود، انجام دهید. سعی کنید رژیم غذایی خود را طوری تنظیم کنید که، از غذاهای ملایم تر استفاده کنید و از غذاهایی که روده شما را تحریک می کنند، اجتناب کنید. برای کمک به تسکین معده و آرام کردن اضطراب، ممکن است مفید باشد که، مواد غذایی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید از جمله :
- غلات بدون گلوتن مانند گندم سیاه، جو دوسر و کینوا
- کلم بروکلی و کلم پیچ
- روغن زیتون
- غذاهای غنی از پروبیوتیک، مانند ماست یونانی، کفیر، و غذاهای تخمیر شده
- چای های بدون کافئین، مانند بابونه، نعناع و زردچوبه
یک مطالعه در سال 2017 نشان داد که پیروی از یک رژیم غذایی گیاهی و بدون گلوتن همراه با ورزش روزانه و تکنیکهای تمرکز حواس، به بهبود افسردگی و اضطراب در اکثر شرکتکنندگان، کمک کرد. همچنین این مطالعه از شرکت کنندگان خواسته بود که کافئین، الکل و شکر تصفیه شده را حذف کنند. بر اساس یک بررسی دیگر در سال 2017، پروبیوتیک ها ممکن است، به درمان اضطراب نیز کمک کنند. همچنین، یک بررسی در سال 2019 نشان داد که، روغن زیتون می تواند، اثر محافظتی در برابر بیماری التهابی روده در سیستم گوارشی شما، داشته باشد.
ملاحظات غذایی
برای کمک به مبارزه با اثرات اضطراب سیستم گوارشی خود، ممکن است بخواهید برخی از غذاها و نوشیدنی های التهابی رایج را محدود کنید. به گفته مایا عید، هرکسی که اضطراب دفع مدفوع را تجربه می کند، باید مصرف موارد زیر را محدود کند:
- کافئین
- نوشابه و نوشیدنی های شیرین
- غذای تند
- الکل
- کربوهیدرات های تصفیه شده
- غذاهای فراوری شده
- غذاهایی که قند بالایی دارند
همه این غذاها می توانند التهاب را افزایش دهند، و ممکن است شما را مستعد به مشکلات گوارشی مانند اسهال و نفخ، کند. همچنین مایا عید، نوشیدن آب با الکترولیت های اضافه شده را برای کمک به جایگزینی مواد معدنی که ممکن است در دوره های استرس زیاد تخلیه شوند، توصیه می کند. همه اینها مواد معدنی ضروری مانند سدیم و پتاسیم هستند که، فقط از طریق غذاها و نوشیدنی ها به دست می آیند. و به طور کلی، شما می توانید الکترولیت ها را در اثر تعریق زیاد یا اسهال از دست بدهید، اما می توانید آنها را از طریق میوه ها و سبزیجات غنی از آب مانند خیار، گوجه فرنگی و هلو و همچنین نوشیدنی های مکمل جایگزین کنید.
منبع : Healthline.com
ترجمه : تحریریه مجله پزشکی ماهان مدیکال
2 نظر
خیلی جالب بود،ممنون از مطالب مفید و جدید
سلام برای این اضطراب دفع مدفوع باید به چ پزشکی مراجعه کنیم؟