دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

پرتودرمانی چیست؟

نویسنده Mahan Medical 1401/12/14 08:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : سلامت عمومی,گروه : داخلی,

پرتودرمانی اصطلاحی برای انواع درمانی است که از پرتودرمانی برای از بین بردن یا کوچک شدن سلولهای سرطانی و تومورها استفاده می کنند. دو نوع اصلی پرتودرمانی برای درمان سرطان ، پرتودرمانی پرتوهای خارجی و پرتودرمانی داخلی است. نوع تابش که پزشک توصیه می کند به نوع سرطان ، اندازه و محل تومور و سلامت عمومی فرد بستگی دارد. پرتودرمانی ممکن است به تحقق اهداف مختلف درمانی کمک کند. به عنوان مثال ، این ممکن است اثربخشی جراحی را تقویت کند ، به جلوگیری از شیوع سرطان یا تسکین علائم سرطان پیشرفته کمک کند. در این مقاله به انواع مختلف پرتودرمانی ، از جمله نحوه کار آنها و عوارض و خطرات جانبی پرداخته شده است. همچنین توضیح می دهد که شخص می تواند از پرتودرمانی و نتیجه احتمالی انتظار داشته باشد.

پرتودرمانی چیست؟

پرتودرمانی نوعی درمان سرطان است که از پرتوهای انرژی بالا برای از بین بردن سلولهای سرطانی و کوچک شدن تومورها استفاده می کند. انجمن سرطان آمریکا به منبع اعتماد می کند که بیش از نیمی از افراد مبتلا به سرطان پرتودرمانی دریافت می کنند. پرتودرمانی به مواد ژنتیکی به نام دی ان ای در داخل سلولهای سرطانی آسیب می رساند. اگر سلول سرطانی نتواند دی ان ای را ترمیم کند ، سلول قادر به تولید سلول های جدید نخواهد بود و ممکن است بمیرد. تابش ممکن است به سلولهای غیر سرطانی آسیب برساند ، اما بیشتر طبق منبع محاسبه شده قادر به بهبودی هستند. تیم درمانی فرد با دقت برنامه ریزی پرتودرمانی را برای به حداقل رساندن آسیب به بافت ها و اندام های طبیعی انجام می دهد.

انواع پرتودرمانی

دو نوع پرتودرمانی وجود دارد که پزشکان برای درمان سرطان ها از آن استفاده می کنند: داخلی و خارجی.

تابش پرتوهای خارجی

پرتوهای پرتو خارجی رایج ترین نوع منبع پرتودرمانی برای سرطان است. خارجی به این معنی است که پرتوهای انرژی از دستگاه خارج از بدن ناشی می شوند. یک متخصص بهداشت و درمان دقیقاً پرتوهای را هدف قرار می دهد ، که برای رسیدن به محل سرطان به بدن نفوذ می کنند. نام دیگر اشعه پرتو خارجی از راه دور است.

پرتودرمانی داخلی

دومین نوع اصلی درمان پرتودرمانی پرتودرمانی داخلی است که به عنوان براکی تراپی نیز شناخته می شود. در طی این درمان ، پزشک یک کاشت حاوی اشعه در محل سرطان یا در نزدیکی محل سرطان قرار می دهد. ایمپلنت ها به شکل های مختلفی می آیند ، که از جمله منبع قابل اعتماد:

  • لوله
  • سیم
  • کپسول
  • دانه
  • گلوله

پرتودرمانی سیستمیک

پرتودرمانی سیستمیک نوع دیگری از پرتودرمانی داخلی است. این فرد را ملزم به بلع یک ماده رادیواکتیو می کند ، که در سراسر بدن برای یافتن و کشتن سلول های سرطانی سفر می کند. از طرف دیگر ، یک متخصص بهداشت و درمان ممکن است ماده رادیواکتیو را به ورید شخص تزریق کند.

چگونه کار می کند

تابش پرتوهای خارجی و براکی تراپی به طور مشابه کار می کنند. هر دو روشهای درمانی محلی هستند که روی یک قسمت از بدن کار می کنند و پرتوهای انرژی بالایی را در سلولهای سرطانی هدایت می کنند تا آنها را از بین ببرند. با این حال ، دو روش درمانی در منبع تابش متفاوت است. در براکی تراپی ، پرتودرمانی از کاشتی ناشی می شود که پزشک در نزدیکی یا در تومور قرار می دهد. در تابش پرتوهای خارجی ، تابش از دستگاه خارج از بدن ناشی می شود.

چرا افراد پرتودرمانی دریافت می کنند؟

پزشک ممکن است پرتودرمانی را برای چندین هدف توصیه کند. این منبع شامل:

  • کاهش یا درمان سرطان مرحله اولیه
  • جلوگیری از گسترش سرطان به قسمت دیگری از بدن
  • درمان سرطان که برگشته است
  • تسکین علائم سرطان پیشرفته

چشم انداز

درمان پرتودرمانی به تنهایی ممکن است منبع کافی باشد تا بتواند برخی از سرطانهای اولیه را درمان کند. با این حال ، می توان  خاطرنشان کرد که مطالعات نشان می دهد که اگر فرد پس از عمل ، هر دو پرتودرمانی و شیمی درمانی را دریافت کند ، نتایج درمان سرطان بهتر است. توجه به این نکته حائز اهمیت است که شخص نمی تواند مقدار نامحدودی از تابش را دریافت کند. بنابراین ، پزشکان درمان را به یک قسمت از بدن محدود می کنند و کل مبلغی را که فرد در طول عمر خود دریافت می کند ، محدود می کند. اگرچه پرتودرمانی خود به طور کلی باعث درد نمی شود ، اما درمان ممکن است عوارض جانبی دردناک ایجاد کند. فرد باید در صورت درد ، تیم درمانی خود را آگاه کند. تحت تابش پرتودرمانی می تواند بر توانایی فرد در فرزندان تأثیر بگذارد. توصیه می شود قبل از شروع درمان ، این احتمال را با پزشک در میان بگذارید. پرتودرمانی ممکن است کمی خطر ابتلا به سرطان دیگر را افزایش دهد. فرد هنگام تصمیم گیری در مورد درمان سرطان باید خطرات و مزایای احتمالی را وزن کند.

خلاصه

پرتودرمانی یک درمان شایع برای سرطان است. فرد ممکن است پرتودرمانی را به تنهایی یا در ترکیب با سایر درمان ها دریافت کند. پرتودرمانی پرتوهای خارجی و پرتودرمانی داخلی یا براکی تراپی انواع اصلی پرتودرمانی هستند. نوع سرطان ، محل تومور و اهداف درمانی فرد به تعیین بهترین دوره درمان پرتودرمانی برای آنها کمک می کند.

منبع: Medicalnewstoday.com

ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
پربازدیدترین مقالات
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن