فواید شاتاواری چیست؟
نویسنده
1401/08/04 14:00:00
0 نظر
گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : تغذیه,گروه : سلامت عمومی,گروه : داخلی,
شاتاواری گونه ای از گیاه مارچوبه است که قرن هاست در طب آیورودا هند مورد استفاده قرار می گیرد. شاتاواری که با نامهای ساتاواری، ساتاوار یا مارچوبه راسموسوس نیز شناخته میشود، گفته میشود که باروری را تقویت میکند و دارای طیف وسیعی از فواید سلامتی، بهویژه برای دستگاه تناسلی زنانه است. تصور می شود که این گیاه سازگاری زا است، به این معنی که ممکن است به تنظیم سیستم های بدن و بهبود مقاومت در برابر استرس کمک کند. و در این مقاله به موارد استفاده، فواید سلامتی و عوارض جانبی شاتاواری و بی خطر بودن مصرف آن در دوران بارداری می پردازیم.
فواید شتاواری برای سلامتی
شاتاوری یک مکمل محبوب است که مردم برای درمان طیف گسترده ای از علائم از آن استفاده می کنند. می توان آن را به صورت خوراکی به صورت قرص، پودر یا اسانس مایع مصرف کرد. مطالعات اخیر نشان می دهد که ریشه می تواند تعدادی از مزایای سلامتی را ارائه دهد. با این حال، قبل از اینکه بتوان این گیاه را برای درمان هر بیماری خاص توصیه کرد، مطالعات بیشتری مورد نیاز است و در حال حاضر در پزشکی بالینی از آن استفاده نمی شود. تحقیقات نشان داده است که شاتاواری ممکن است مزایای سلامتی زیر را داشته باشد:
بهبود سلامت باروری زنان
شاید رایج ترین استفاده سنتی از شتاواری برای درمان بیماری های زنانه، به ویژه اختلالات تولید مثل باشد.
مروری بر مطالعات منتشر شده در بیومدسین، در سال 2018 منبع معتبر نشان می دهد که این گیاه ممکن است شرایطی مانند عدم تعادل هورمونی و سندرم تخمدان پلی کیستیک، را بهبود بخشد.
کاهش علائم یائسگی
در راستای استفاده سنتی از آن به عنوان درمانی برای بیماری های باروری زنان، تحقیقات اخیر نشان می دهد که ترکیبی از داروهای گیاهی، از جمله شتاواری، ممکن است علائم یائسگی را کاهش دهد. یک مطالعه در مقیاس کوچک در سال 2018 تأثیر داروهای گیاهی را بر علائم یائسگی در 117 زن آزمایش کرد. پس از مصرف شتاواری و سه گیاه دیگر به مدت 12 هفته، زنان کاهش گرگرفتگی و تعریق شبانه را گزارش کردند، اما تفاوتی در سطح هورمون یا سلامت کلی نداشتند.
اثرات آنتی اکسیدانی
آنتی اکسیدان ها از بدن در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کنند که می تواند به سلول ها آسیب برساند و منجر به ایجاد بیماری ها از جمله سرطان شود. آنتی اکسیدان ها همچنین با استرس اکسیداتیو، یکی دیگر از علل بیماری مبارزه می کنند. یک بررسی در سال 2018 نشان داد که شاتاواری ممکن است دارای خواص آنتی اکسیدانی باشد، اگرچه تحقیقات بیشتری در مورد انسان مورد نیاز است. مطالعه ای در سال 2018 شواهدی را نشان داد که عصاره این گیاه دارای اثرات آنتی اکسیدانی در موش ها است.
اثرات ضد اضطراب
مکمل های شاتاوری نیز به طور سنتی برای مبارزه با اضطراب و افسردگی استفاده می شده است. هیچ تحقیقی این اثرات را در انسان بررسی نکرده است، اگرچه مطالعات نشان می دهد که این گیاه ممکن است این اثرات را در موش ها داشته باشد. مطالعهای در سال 2014 که در سلولار نوروبیولوژی منتشر شد، پیشنهاد میکند که شاتاواری با تعامل با سیستمهای سروتونین و گاما آمینوبوتیریک اسید، که در اضطراب، هم در موشها و هم در انسان نقش دارند، اضطراب را در موشها کاهش میدهد. و تحقیقات منتشر شده در بایوشیم فارماکولوژی، در سال 2009 نشان می دهد که عصاره شاتاواری دارای اثرات ضد افسردگی در موش ها است.
شیردهی و بارداری
ماده ای که باعث افزایش تولید شیر در دوران شیردهی می شود کهکشان گالاکتاگوگ نامیده می شود و معمولاً از شاتاواری برای این منظور استفاده می شود. نویسندگان مروری که در مجله اوچسنر، در سال 2016 منتشر شد، شواهد متفاوتی یافتند. یک مطالعه افزایش عرضه شیر را پس از مصرف مکمل شاتاواری گزارش کرد و مطالعه دیگری تفاوتی را نشان نداد.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - تغذیه,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,ارسال یک نظر
مطالب گوناگون
بیماری سرطان مثانه
1401/12/27 08:00:01
0
کرونا ممکن است خطر ابتلا به برخی از بیماری ها را افزایش دهد
1400/03/06 13:01:30
0
اریسیپل چیست؟
1401/09/28 14:00:01
0
تشخیص و درمان شکستگی های فشاری مهره - قسمت دوم
1396/05/26 12:52:40
2
رژیم غذایی قلبی چیست؟
1402/01/07 14:00:01
0