خوردن وعده غذایی کوچک
شاید بسیاری از ما شنیده باشیم که خوردن چندین وعده غذایی کوچک در روز می تواند به بهبود متابولیسم و دستیابی به سلامت مطلوب کمک کند. با این حال، شواهدی برای حمایت از این ادعا مختلط است. در این ویژگی هانست نوتورین، ما نگاهی عمیق به تحقیقات جاری در مورد دفعات وعدههای غذایی میاندازیم و مزایای وعدههای غذایی کوچک و مکرر در مقایسه با وعدههای کمتر و بزرگتر را مورد بحث قرار میدهیم. و در فرهنگ مدرن به طور گسترده پذیرفته شده است که مردم باید رژیم غذایی روزانه خود را به سه وعده غذایی بزرگ، صبحانه، ناهار و شام، تقسیم کنند تا سلامتی مطلوب داشته باشند. این باور در درجه اول از فرهنگ و مطالعات اپیدمیولوژیک اولیه سرچشمه می گیرد منبع مورد اعتماد. و با این حال، در سالهای اخیر، کارشناسان شروع به تغییر دیدگاه خود کردهاند و پیشنهاد میکنند که خوردن وعدههای غذایی کوچکتر و مکرر ممکن است برای پیشگیری از بیماریهای مزمن و کاهش وزن بهترین باشد.
ماهان مدیکال مرجع تخصصی عرضه انواع جوراب واریس در یرند های معتبر داخلی و خارجی
در نتیجه، افراد بیشتری الگوهای غذایی خود را به نفع خوردن چندین وعده غذایی کوچک در طول روز تغییر می دهند. و کسانی که از خوردن وعده های غذایی کوچک و مکرر حمایت می کنند، پیشنهاد می کنند که این الگوی غذایی می تواند:
- بهبود سیری یا احساس سیری بعد از غذا
- افزایش متابولیسم و ترکیب بدن
- جلوگیری از کاهش انرژی
- تثبیت قند خون
- جلوگیری از پرخوری
.
جهت مشاوره با کارشناسان ماهان مدیکال در خصوص انواع مچ بند و مشاهده لیست قیمت ها به ما تماس بگیرید.
.
در حالی که چند مطالعه از این توصیه ها حمایت می کنند، برخی دیگر هیچ سود قابل توجهی را نشان نمی دهند. در واقع، برخی تحقیقات نشان میدهد که مصرف سه وعده غذایی بزرگتر ممکن است مفیدتر باشد.
دفعات وعده غذایی و بیماری مزمن
مطالعات اپیدمیولوژیک اولیه منبع مورد اعتماد نشان میدهد که افزایش دفعات وعدههای غذایی میتواند سطح لیپید، خون را بهبود بخشد و خطر بیماری قلبی را کاهش دهد. در نتیجه، بسیاری از کارشناسان توصیه می کنند که از خوردن وعده های غذایی کمتر و بزرگتر در روز خودداری کنید. و در طول سالها، برخی از مطالعات این یافتهها را تایید کردهاند، و نشان میدهد افرادی که وعدههای غذایی کوچک و مکرر میخورند، نسبت به افرادی که کمتر از سه وعده در روز مصرف میکنند، سطح کلسترول بهتری دارند. و به طور خاص، یک مطالعه مقطعی در سال 2019 منبع معتبری که خوردن کمتر از سه وعده غذایی در روز یا بیش از چهار وعده غذایی در روز را مقایسه کرد، نشان داد که مصرف بیش از چهار وعده غذایی، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا، را افزایش میدهد و تری گلیسیرید ناشتا را به طور موثرتری کاهش میدهد. سطوح بالاتر کلسترول لیپوپروتئین با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است. و این مطالعه هیچ تفاوتی را در کلسترول تام یا کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم، مشاهده نکرد. با این حال، ذکر این نکته مهم است که این یک مطالعه مشاهده ای است، به این معنی که فقط می تواند ارتباط را اثبات کند. و علاوه بر این، طبق مطالعات اپیدمیولوژیک، یک بررسی که در مجله انجمن قلب آمریکا منتشر شد، به این نتیجه رسید که دفعات غذا خوردن بیشتر با کاهش خطر ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی عروقی مرتبط است.
دفعات وعده های غذایی و کاهش وزن
یک تصور رایج وجود دارد که وعده های غذایی بیشتر می تواند به کاهش وزن کمک کند. با این حال، تحقیقات در این مورد مختلط است. و به عنوان مثال، یک مطالعه منبع معتبر، خوردن سه وعده غذایی در روز یا شش وعده غذایی کوچکتر و مکرر را با چربی بدن و احساس گرسنگی مقایسه کرد. هر دو گروه کالری کافی برای حفظ وزن فعلی بدن خود را با استفاده از توزیع درشت مغذی یکسان دریافت کردند، 30 درصد انرژی از چربی، 55 درصد کربوهیدرات و 15 درصد پروتئین. و در پایان مطالعه، محققان هیچ تفاوتی در مصرف انرژی و کاهش چربی بدن بین دو گروه مشاهده نکردند. جالب توجه است، افرادی که شش وعده غذایی کوچکتر در طول روز مصرف می کردند، نسبت به افرادی که سه وعده غذایی بزرگتر در روز می خوردند، میزان گرسنگی و تمایل بیشتری به غذا خوردن داشتند. و اگرچه کالری دریافتی در هر دو گروه کنترل میشد، محققان این فرضیه را مطرح کردند که افرادی که وعدههای غذایی مکرر مصرف میکنند، نسبت به کسانی که کمتر غذا میخورند، احتمال بیشتری برای مصرف کالری روزانه دارند. و نتایج یک مطالعه مشاهده ای بزرگ دیگر منبع مورد اعتماد نشان می دهد که بزرگسالان سالم ممکن است از افزایش وزن طولانی مدت با موارد زیر جلوگیری کنند:
- کمتر غذا خوردن
- خوردن صبحانه و ناهار به فاصله 5 تا 6 ساعت
- اجتناب از میان وعده
- مصرف بزرگترین وعده غذایی در صبح
- 18تا19 ساعت در طول شب ناشتا باشید.
علاوه بر این، بر اساس گزارش علمی وزارت کشاورزی ایالات متحده، از کمیته مشورتی دستورالعملهای رژیم غذایی در سال 2020، به دلیل تناقضات و محدودیتهای موجود در مجموعه شواهد فعلی، شواهد کافی برای تعیین رابطه بین دفعات وعدههای غذایی و ترکیب بدن وجود ندارد.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - دستگاه گوارش,سایر مقالات گروه - تغذیه,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,