میسوفونیا چیست؟
مطالعات قبلی که به بررسی میسوفونیا پرداخته بودند، ارتباط بین قشر شنوایی و نواحی کنترل حرکتی دهانی در مغز را در افراد مبتلا به صدای بیزاری نشان داده اند. و در یک مطالعه جدید، دانشمندان از اسکن ام آر آیی، برای تکرار تحقیقات قبلی میسوفونیا در مورد جویدن استفاده کردند تا ببینند با محرک های صوتی مختلف چه اتفاقی در مغز می افتد. و نتایج به کشف شگفت انگیزی منجر شد که می تواند به درک بهتر این اختلال منجر شود. و میسوفونیا یا بیزاری از صدا، اختلالی است که باعث واکنش های منفی شدید به صداهای خاص می شود. و محققان در دانشگاه ایالتی اوهایو، برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد علل این اختلال، افراد مبتلا به میسوفونیا و افراد بدون میسوفونیا را مورد مطالعه قرار دادند تا ببینند با وجود صداهای خاصی در مغز چه اتفاقی می افتد. و دانشمندان کشف کردند که کدام قسمتهای مغز درگیر در میسوفونیا با صداهای ضربه زدن مرتبط است و دریافتند که بخشهایی از مغز که در ایجاد میسوفونی مرتبط با جویدن نقش دارند، ممکن است متفاوت از آنچه قبلاً تصور میشد باشد.
ماهان مدیکال مرجع تخصصی عرضه انواع جوراب واریس در یرند های معتبر داخلی و خارجی
مروری بر میسوفونیا
مؤسسه میسوفونیا گزارش می دهد که تقریباً 20٪ از جمعیت به میسوفونیا مبتلا هستند. و طبق یک مطالعه در سال 2018، میسوفونیا به عنوان، شرایطی که در آن بیماران یک واکنش عاطفی منفی و بیزاری، مثلاً اضطراب، تحریک و آزار نسبت به صداهای خاص را تجربه می کنند، تعریف می شود. و در حالی که احساس ناراحتی از صداهای جویدن یکی از شناخته شده ترین محرک های میسوفونیا است، صداهای دیگری نیز وجود دارند که ممکن است باعث ایجاد اضطراب و آزار شوند. بو کردن، ترک خوردن مفاصل و ضربه زدن نیز می تواند باعث واکنش شدید شود. و هیچ درمانی برای میسوفونیا وجود ندارد، اما برخی از اقداماتی وجود دارد که افراد می توانند برای کاهش اثرات آن انجام دهند، مانند اجتناب از موقعیت هایی که می دانند می توانند باعث ایجاد آن شوند. و افراد همچنین میتوانند هدفونهای حذف نویز را در نزدیکی خود نگه دارند تا در مواقع سخت از آن استفاده کنند. افرادی که واکنشهای شدیدتری نسبت به محرکهای میسوفونیا دارند، ممکن است بخواهند به دنبال صدا درمانی باشند. و تحقیقات انجام شده توسط منبع معتبر 2018 نشان می دهد که حدود نیمی از افرادی که میسوفونیا دارند ممکن است پاسخ نصف النهار حسی خودمختار، را نیز تجربه کنند، که یک احساس سرخوشی است که افراد با صداهای خاص احساس می کنند. در مقابل، مطالعه دیگری در سال 2018 نشان می دهد که برخی از افراد مبتلا به میسوفونیا ممکن است را تحریک کننده بدانند.
.
جهت مشاوره با کارشناسان ماهان مدیکال در خصوص انواع مچ بند و زانوبند مشاهده لیست قیمت ها به ما تماس بگیرید.
.
میسوفونیا، فراتر از صداهای جویدن
تحقیقات قبلی در مورد میسوفونیا بیشتر بر نحوه تأثیر صداهای جویدن بر افراد مبتلا متمرکز بوده است. و برای مطالعه جدید، محققان 19 شرکت کننده را انتخاب کردند. برخی از شرکت کنندگان هیچ علائمی از میسوفونیا نداشتند در حالی که برخی دیگر این وضعیت را تجربه کردند. و شرکت کنندگان در سه حالت تحت اسکن ام آر آیی، قرار گرفتند:
- در حالی که در حالت استراحت است
- در حالی که صداهای گفتاری تولید می کند
- در حالی که به انگشتانشان ضربه می زنند
این حالت ها به محققان این امکان را می دهد تا تعیین کنند کدام بخش از مغز شرکت کنندگان در زمان های مختلف فعال شده است. و محققان مغز شرکتکنندگانی را که در حالت استراحت بودند اسکن کردند تا ببینند آیا میتوانند نتایج یک مطالعه 2021 را تکرار کنند. همانطور که در مورد مطالعه قدیمیتر انجام شد، آنها مشاهده کردند که افرادی که برای میسوفونیا نمره بالاتری کسب کردند، ارتباط قویتری در قشر شنوایی و قشر حرکتی دهان-صورتی مغز داشتند. و با این حال، زمانی که شرکتکنندگان مجبور بودند صداهای دهان خود را تولید کنند، این فعالیت همان اتصال را نشان نمیداد، و همین امر باعث شد محققان فکر کنند که تحقیقات قدیمی، قشر دهان و صورت واقعی را ضبط نمیکند. و علاوه بر این، تصویربرداری از مغز که هنگام ضربه زدن به انگشتان شرکتکنندگان گرفته شد، فعالیت بیشتری را در ناحیه اینسولای مغز نشان داد. و محققان نوشتند که، با استفاده از شواهد اف ام آرآیی، مبتنی بر کار، ما هیچ انتخابی برای عملکرد دهانی در این مناطق، اوروفاسیال که قبلاً توضیح داده شد، پیدا نکردیم. درعوض، ما اتصال بالاتری را بین انگشت، مناطق تعریفشده عملکردی و اینسولا در میسوفونی خفیف مشاهده کردیم که شواهد عصبی را برای محرکهای غیر دهانی نشان میدهد. و قشر منزوی در شیار جانبی منبع قابل اعتماد مغز قرار دارد. به گفته نویسندگان این مطالعه، اینسولا، در عملکردهای متنوعی از جمله ارزیابی ذهنی درد، کنترل توجه معطوف به هدف، درک درونی و پردازش انزجار نقش دارد.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - مغز و اعصاب,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,