روغن چای و قارچ ناخن
قارچ ناخن یا اونیکومیکوزیس میتواند روی ناخنهای دست یا پا تأثیر بگذارد. قارچ ناخن پا به ویژه شایع است. و بیشتر درمانهای قارچ ناخن، قارچ را به طور کامل پاک نمیکنند، اما میتوانند از گسترش آن جلوگیری کنند. با این حال، این داروهای مرسوم می توانند باعث تحریک پوست و علائم دیگری مانند ناخن های زیر پوستی شوند. و در نتیجه برخی افراد برای درمان قارچ ناخن به محصولات طبیعی مانند روغن درخت چای روی آورده اند. و در حالی که به نظر می رسد روغن درخت چای دارای خواص ضد قارچی است، اثربخشی آن در درمان قارچ ناخن نامشخص است. مانند درمان های معمولی، روغن درخت چای نیز می تواند عوارض جانبی ناخوشایندی ایجاد کند. ئ این مقاله به بررسی خواص ضد قارچی روغن درخت چای می پردازد. ما در مورد اینکه آیا روغن درخت چای در برابر قارچ ناخن موثر است، نحوه استفاده از آن و عوارض جانبی احتمالی آن بحث می کنیم. ئ مطالعات بسیار کمی در مورد روغن درخت چای به عنوان یک درمان خاص برای قارچ ناخن وجود دارد. ما تحقیقات موجود را در زیر شرح می دهیم. و یک مطالعه آزمایشگاهی در سال 2013 نشان داد که روغن درخت چای در درمان قارچ موثر است. این قارچ خاص معمولاً ناخن های پا را درگیر می کند و می تواند باعث ایجاد پای ورزشکار شود. و این مطالعه نشان داد که روغن درخت چای به طور قابل توجهی در مهار رشد روبروم، موثرتر از دارونما بود. و با این حال، محققان با استفاده از کشت های روبروم، رشد یافته در آزمایشگاه و بریده ناخن انسان آزمایش کردند. مشخص نیست که آیا روغن درخت چای می تواند اثرات مشابهی بر بافت ناخن آلوده در انسان داشته باشد یا خیر.
ماهان مدیکال مرجع تخصصی مشاوره و عرضه انواع جوراب واریس در ایران میباشد.
و محققان همچنین روغن درخت چای را در یک نانو سوسپانسیون استفاده کردند. یک منبع معتمد نانو سوسپانسیون حاوی ذرات ریز دارویی معلق در آب است که جذب دارو را آسانتر میکند. مشخص نیست که آیا اشکال گسترده روغن درخت چای اثرات مشابهی بر قارچ ناخن دارند یا خیر.
یافته های حاصل از مطالعات مربوط به انسان
دو مطالعه قبلی اثرات روغن درخت چای را بر قارچ ناخن در انسان بررسی کردند. و یک مطالعه در سال 1994 نشان داد که روغن درخت چای که مستقیماً روی قارچ ناخن پا اعمال می شود به اندازه کرم کلوتریمازول مؤثر است. کلوتریمازول یک کرم ضد قارچ است که با نسخه یا از داروخانه در دسترس است. و مطالعه ای که در سال 1999 منتشر شد، بررسی کرد که آیا کرم ضد قارچ حاوی روغن درخت چای می تواند به مدیریت قارچ ناخن پا کمک کند. محققان از روغن درخت چای به تنهایی به عنوان دارونما استفاده کردند. شرکت کنندگان از کرم ترکیبی یا دارونما به مدت 16 هفته استفاده کردند. و کرم ترکیبی قارچ ناخن را در 80 درصد از شرکت کنندگان به طور کامل درمان کرد. با این حال، هیچ یک از افرادی که به تنهایی از درخت چای استفاده کردند، هیچ بهبودی مشاهده نکردند. این نشان می دهد که روغن درخت چای به تنهایی نمی تواند درمان موثری برای قارچ ناخن باشد.
.
جهت مشاوره با کارشناسان ماهان مدیکال در خصوص انواع مچ بند و مشاهده لیست قیمت ها به ما تماس بگیرید.
.
نتایج متناقض
این سه مطالعه نتایج متفاوتی را در مورد اثربخشی روغن درخت چای به عنوان یک درمان ضد قارچی ناخن ارائه می دهند. و تحقیقات بیشتر برای تعیین اثرات روغن درخت چای در انسان ضروری است. دانشمندان بر این باورند که هر تحقیقی در آینده باید اثرات اشکال گسترده روغن درخت چای را بررسی کند. و اگرچه تحقیقات در مورد روغن درخت چای و قارچ ناخن نامشخص است، اما به نظر می رسد این روغن دارای برخی از خواص ضد قارچی است. بنابراین، برخی از افراد ممکن است بخواهند آن را در کنار درمان های معمولی برای قارچ ناخن امتحان کنند. و استفاده از روغن درخت چای نسبتا آسان است. مانند داروهای معمولی، فرد احتمالاً نیاز دارد تا قبل از مشاهده نتایج، روزانه برای چندین هفته، ماه یا بیشتر از آن استفاده کند. و همیشه اسانس ها را قبل از استفاده روی پوست با روغن حامل مخلوط کنید. انجام این کار به رقیق شدن اسانس کمک می کند و خطر عوارض جانبی در تماس با پوست را کاهش می دهد. روغن های حامل همچنین به رساندن یا حمل روغن های ضروری به پوست کمک می کنند. دو روغن حامل بالقوه شامل روغن زیتون و روغن نارگیل است. و روش های استفاده از مخلوط روغن درخت چای روی پوست عبارتند از:
- یک گلوله پنبه را در روغن خیس کنید و آن را برای چند دقیقه روی ناخن آسیب دیده نگه دارید
- با استفاده از یک سواب پنبه، یک لایه روغن روی ناخن آسیب دیده بمالید و اجازه دهید خشک شود
- روغن را به یک وان آب گرم اضافه کنید و دست ها یا پاهای آسیب دیده را خیس کنید
در طول درمان، فرد باید ناخن های پای خود را تا حد امکان تمیز و خشک نگه دارد. این شامل کوتاه نگه داشتن ناخن ها نیز می شود.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - تغذیه,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,