دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

خونریزی بینی و لخته

نویسنده Mahan Medical 1401/07/23 02:16:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : دستگاه تنفسی,گروه : سلامت عمومی,گروه : داخلی,

خونریزی بینی زمانی اتفاق می افتد که رگ های خونی بینی می ترکد و خون به بیرون می ریزد. در پاسخ به این آسیب، بدن یک لخته خون در بینی تشکیل می دهد. این کار را برای کاهش نشت خون و ترمیم آسیب به عروق انجام می دهد. خونریزی بینی بسیار شایع است و به ندرت مضر است. اندازه لخته خونی که تشکیل می شود بسته به مقدار خون موجود می تواند متفاوت باشد. همچنین، لخته خون ممکن است هنگام برداشتن بافت‌ها از بینی خارج شود، اما می‌تواند مدت بیشتری در آنجا بماند. هنگامی که خونریزی بینی متوقف می شود، می توان با دمیدن آرام بینی لخته خون را از بین برد. و در این مقاله به علل و درمان خونریزی بینی با لخته می پردازیم.

ضربه

ترومای فیزیکی یکی از شایع‌ترین علل خون دماغ است. انواع مختلفی از تروما می تواند باعث خونریزی بینی شود، از جمله:

  •     برداشتن بینی
  •     هل دادن یک جسم به داخل بینی
  •     تحمل ضربه به صورت
  •     استفاده نادرست از اسپری بینی
  •     دم کردن که یکی از نمونه های آن خروپف کردن یک ماده یا دارو به داخل بینی است

ضربه وارد شده به بینی می تواند رگ های خونی کوچکی را که در داخل آن قرار دارند، ترکاند و باعث نشت خون به بیرون شود. بنابراین، شایع ترین نوع منبع قابل اعتماد خونریزی بینی که در اثر ضربه ایجاد می شود، خونریزی بینی قدامی است. این می تواند زمانی رخ دهد که ضربه باعث ترکیدن رگ های خونی در قسمت پایین سپتوم شود. سپتوم دیواره نازکی از غضروف است که سوراخ های بینی را از هم جدا می کند. در بیشتر موارد، خونریزی بینی نیازی به درمان خاصی ندارد. هنگامی که خونریزی بینی رخ می دهد، لخته خون تشکیل می شود تا از خونریزی بیش از حد از رگ ها جلوگیری کند. در بیشتر موارد، بدن خود شروع به ترمیم رگ های خونی می کند که باعث خونریزی بینی می شوند. با تشکیل لخته خون، جلوگیری از نشت خون از بینی ممکن است مفید باشد. این کار تشکیل لخته را تسریع کرده و از از دست دادن خون اضافی جلوگیری می کند. با انجام این سه مرحله می توان خونریزی بینی را متوقف کرد:

  • به جلو خم شوید به طوری که سر درست در جلوی سینه متمایل شود. این کار از جاری شدن خون در گلو جلوگیری می کند.
  • به آرامی قسمت های نرم دو طرف بینی را با دو انگشت به هم فشار دهید تا از نشت خون جلوگیری شود.
  • حدود 10 دقیقه در این حالت بمانید و صبر کنید تا نشت خون متوقف شود. اگر بعد از این مدت خون همچنان نشت می کند، فشار ملایم را به دو طرف بینی برای 10 دقیقه دیگر ادامه دهید. این کار را تا زمانی که خونریزی کامل قطع شود تکرار کنید.
  • اگر لخته خون مانع از عبور هوا از بینی شده است، آن را به آرامی منفجر کنید. بهتر است قبل از دمیدن لخته خون صبر کنید تا خونریزی به طور کامل متوقف شود.

آلرژی و سینوزیت

یکی دیگر از علل شایع خونریزی بینی، التهاب داخل و اطراف بینی است. آلرژی می تواند باعث التهاب در مجاری بینی شود. این به عنوان رینیت شناخته می شود. سینوزیت، که در آن التهاب سینوس ها را تحت تاثیر قرار می دهد، وضعیت مشابهی است. در هر دو مورد، التهاب می تواند منجر به خونریزی از بینی شود. این شرایط همچنین می تواند باعث احتقان در بینی شود. احتقان رگ های خونی را گشاد می کند، که آنها را در برابر آسیب آسیب پذیرتر می کند و خطر خونریزی بینی را بیشتر می کند. همین امر در مورد سایر شرایطی که باعث احتقان می شود، مانند سرماخوردگی نیز صادق است. اگر یکی از این شرایط علت خونریزی بینی باشد، افراد می توانند سه مرحله فوق را برای جلوگیری از آن دنبال کنند. همانطور که گفته شد، تحریک یا احتقان در بینی می تواند فشار را راحت تر کند و خونریزی را متوقف کند. همچنین اگر لخته خون بزرگ باشد، ممکن است تنفس را دشوارتر کند. ممکن است فردی بخواهد روی تلاش برای نفس کشیدن از طریق دهان تمرکز کند و باید از اعمال فشار بیش از حد به بینی خودداری کند. افراد همچنین باید از پاک کردن مخاط بینی با دمیدن یا برداشتن آن اجتناب کنند. برای کنترل احتقان بعد از خونریزی بینی بهتر است از اسپری بینی استفاده کنید یا آب بخار شده را استنشاق کنید. بهترین روش برای مقابله با این نوع خونریزی بینی، درمان علت زمینه ای است. به عنوان مثال، آنتی هیستامین ها برای درمان آلرژی بینی مفید هستند.

منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

 

 

 

 

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - دستگاه تنفسی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
پربازدیدترین مقالات
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن