دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

اختلال پردازش حسی چیست؟

نویسنده Mahan Medical 1401/07/06 08:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : مغز و اعصاب,گروه : سلامت عمومی,گروه : روانشناسی,

اختلالات پردازش حسی شرایطی هستند که بر نحوه پردازش اطلاعات حسی توسط مغز تأثیر می‌گذارند. آنها می توانند باعث حساسیت بیش از حد یا کمتر به اطلاعات حسی از جمله بینایی، صدا و لمس شوند. اگرچه اختلالات پردازش حسی یک تشخیص رسمی نیستند، اما می توانند مخرب و ناراحت کننده باشند. این اختلالات معمولا از سنین پایین شروع می شود و می تواند باعث ایجاد رفتارهای چالش برانگیز شود. این مقاله اختلالات پردازش حسی، علائم احتمالی و گزینه های درمانی را توضیح می دهد.

اختلال پردازش حسی چیست؟

اختلالات پردازش حسی نحوه پردازش اطلاعات حسی توسط سیستم عصبی را مختل می کند. سیستم عصبی سیستم پیچیده ای از سلول های عصبی است که سیگنال هایی را به اطراف بدن ارسال می کند. اطلاعات مربوط به دنیای خارج را از طریق ورودی های حسی دریافت می کند. و به عنوان مثال، گوش ها اطلاعات حسی را به صورت امواج صوتی دریافت می کنند. سپس مغز این امواج صوتی را پردازش می کند و آنها را به چیزی معنادار تبدیل می کند.

هشت حس وجود دارد:

  • منظره
  • صدا
  • دست زدن به
  • طعم
  • بو
  • حرکت بدن
  • آگاهی بدن

وقتی فردی دارای اختلال پردازش حسی است، مغز او نمی تواند به طور موثر اطلاعات حسی خاصی را پردازش کند. مردم معمولاً در دریافت خود اطلاعات مشکلی ندارند. این اختلالات باعث ایجاد پاسخ‌ها، واکنش‌ها یا هر دو نامناسب به اطلاعات حسی می‌شود. برخی افراد نسبت به ورودی های حسی بیش از حد حساس می شوند. برخی دیگر ممکن است نسبت به ورودی حسی حساس شوند. به عنوان مثال، کودکان مبتلا به اختلال پردازش حسی ممکن است مکان‌ها یا افراد خاصی را غافلگیر کنند. برخی دیگر ممکن است فاقد حس باشند، که باعث می شود آنها به طور خشن بازی کنند و مدام اشیا را لمس کنند. و این اختلالات معمولاً زمانی شروع می شود که فرد در سنین کودکی است.

علائم

علامت اصلی اختلال پردازش حسی در کودکان و بزرگسالان، پردازش نامناسب اطلاعات حسی است. این به طور معمول منجر به حساسیت بیش از حد یا کمتر به احساسات می شود. به عنوان مثال، برخی احساسات کمتر از حد معمول را تجربه می کنند، در حالی که برخی دیگر به راحتی تحت فشار قرار می گیرند. کودکانی که ورودی حسی را طاقت فرسا می دانند ممکن است علائمی را نشان دهند که عبارتند از:

  • غرق شدن توسط افراد یا مکان ها
  • به راحتی غافلگیر کننده
  • مشکل با نورهای روشن
  • اجتناب از تماس با دیگران
  • واکنش شدید به بوها، صداها یا بافت ها

کسانی که به ورودی های حسی حساسیت کمتری دارند ممکن است:

  • به طور مکرر اشیاء را لمس کرده و تقریباً بازی می کنند
  • تحمل درد بالایی دارند
  • بی قراری کنید یا مرتب حرکت کنید
  • دست و پا چلفتی و ناهماهنگ باشید

بسته به اینکه اختلالات بر کدام حواس تأثیر بگذارد، بسیاری از علائم دیگر نیز ممکن است رخ دهند. به عنوان مثال، برخی علائم بر حرکت و تعادل تأثیر می گذارد. در برخی موارد، علائم ظریف تر هستند. به عنوان مثال، برخی از افراد ممکن است در تشخیص تفاوت بین بافت ها با مشکل مواجه شوند.

علت شناسی

مشخص نیست که چه چیزی باعث اختلالات پردازش حسی می شود. آنها تمایل دارند در خانواده اجرا شوند، بنابراین یک مسئله ژنتیکی ممکن است یک عامل موثر باشد. ناهنجاری های مادرزادی یکی دیگر از علل احتمالی اختلالات پردازش حسی است. گاهی اوقات، این اختلالات با اوتیسم یا اختلال کم توجهی بیش فعالی رخ می دهد.

انواع

اختلالات پردازش حسی بسته به این که کدام حواس را تحت تأثیر قرار می دهد، می تواند متفاوت باشد. شدت این اختلال نیز بر علائم آن تأثیر می گذارد. هشت حواس وجود دارد و این اختلالات می تواند هر یک از آنها را تحت تاثیر قرار دهد. به گفته موسسه استار، برای اختلال پردازش حسی، تا 260000 الگوی مختلف از علائم ممکن است رخ دهد. و می توان این الگوها را به سه زیر گروه اصلی دسته بندی کرد:

  • اختلال تعدیل حسی: این نوع معمولاً شامل حساسیت بیش از حد یا کمتر به اطلاعات حسی است.
  • اختلال حرکتی مبتنی بر حس: این نوع بر تعادل، حرکت و هماهنگی تأثیر می گذارد.
  • اختلالات تمایز حسی: این اختلالات بر نحوه تفسیر مغز تفاوت های ظریف در ورودی های حسی، مانند بافت های مختلف، تأثیر می گذارد.

این زیرگروه ها می توانند علائم بسیار متفاوتی ایجاد کنند.

تشخیص

هیچ معیار رسمی برای ارزیابی اختلالات پردازش حسی وجود ندارد و پزشک بر اساس تاریخچه پزشکی، علائم و معاینه فیزیکی فرد تشخیص می دهد. در کودکان، پزشکان بر رفتار و نحوه تعامل آنها با سایر کودکان یا اشیاء تمرکز خواهند کرد. آنها همچنین ممکن است از آزمون های پردازش حسی برای تشخیص مشکلات استفاده کنند. به عنوان مثال، تست های یکپارچگی حسی و پراکسیس، می تواند برخی از مشکلات حسی را در کودکان تشخیص دهد. و همچنین، این تست ها به پزشک نشان می‌دهد که کودک چگونه با اسباب‌بازی‌ها بازی می‌کند، چگونه اشیاء خاصی را نگه می‌دارد، مانند یک چنگال یا یک مداد، چگونه ساختارها را می‌سازد و موارد دیگر.

منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - مغز و اعصاب,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - روانشناسی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن