واکسن بوستریکس چیست؟
بوستریکس یک واکسن تقویت کننده با نام تجاری است. این دارو برای کمک به پیشگیری از کزاز، دیفتری و سیاه سرفه و در بزرگسالان در هر سنی و همچنین در کودکان 10 سال و بالاتر مورد تایید سازمان غذا و دارو، است. بوستریکس به عنوان واکسن تی،دپ، شناخته می شود. و کزاز، دیفتری و سیاه سرفه بیماری هایی هستند که در اثر عفونت با باکتری های مختلف ایجاد می شوند. شما می توانید از طریق بریدگی های شدید یا کثیف، زخم ها یا سوختگی ها به کزاز مبتلا شوید. دیفتری و سیاه سرفه از طریق سرفه و عطسه از فردی به فرد دیگر منتقل می شود. در برخی موارد، این سه بیماری می توانند کشنده باشند.
ماهان مدیکال مرجع تخصصی عرضه انواع جوراب واریس در یرند های معتبر داخلی و خارجی
واکسن تقویت کننده
واکسن تقویت کننده واکسنی است که برای، تقویت اثرات واکسنی که قبلاً به فرد تزریق شده است استفاده می شود. و در ایالات متحده و بسیاری از کشورهای توسعه یافته دیگر، معمولاً به کودکان تا سن 6 سال پنج دوز واکسن برای کمک به پیشگیری از کزاز، دیفتری و سیاه سرفه داده می شود. با این حال، اثربخشی اولین دور واکسن ها به مرور زمان از بین می رود. در نتیجه، به واکسن های تقویت کننده مانند بوستریکس نیاز دارید تا از شما در برابر این بیماری ها محافظت کند. و بوستریکس یک واکسن زنده، نیست. بوستریکس یک واکسن غیر زنده است.
مواد تشکیل دهنده و فرم بوستریکس
بوستریکس حاوی توکسوئید کزاز، سم دیفتری کاهش یافته و واکسن سیاه سرفه بدون سلول است. و بوستریکس به صورت سوسپانسیون، عرضه می شود. این واکسن در یک ویال 0.5 میلی لیتری تک دوز و یک سرنگ 0.5 میلی لیتری تک دوز از قبل پر شده ارائه می شود. یک متخصص مراقبت های بهداشتی بوستریکس را به عنوان یک تزریق عضلانی در بالای بازو به شما می دهد. و داخل عضلانی، به این معنی است که تزریق در عضله انجام می شود.
اثربخشی
بوستریکس بیوسیمیلار یا عمومی
بوستریکس تا حدی از سلول های زنده ساخته شده است، که آن را به عنوان یک داروی بیولوژیک منبع مطمئن طبقه بندی می کند. داروهای دیگر، که بیولوژیک نیستند، از مواد شیمیایی ساخته می شوند. داروهای ساخته شده از مواد شیمیایی می توانند اشکال ژنریک داشته باشند. اینها کپی دقیقی از داروی فعال در داروی مارک دار هستند. و بیولوژیک ها را نمی توان دقیقاً کپی کرد. بنابراین، به جای ژنریک، بیولوژیک ها، زیست مشابه دارند. اینها مشابه داروی اصلی هستند و به همان اندازه موثر و بی خطر در نظر گرفته می شوند. و مانند ژنریک ها، بیوسیمیلرها نیز اغلب ارزان تر از داروهای مارک دار هستند. و بوستریکس به پیشگیری از کزاز، دیفتری و سیاه سرفه کمک می کند، بنابراین به عنوان واکسن تی،دپ، شناخته می شود. واکسن دیگر با نام تجاری تی،دپ، نیز موجود است.
عوارض جانبی بوستریکس
بوستریکس می تواند عوارض جانبی خفیف یا جدی ایجاد کند. لیست های زیر حاوی برخی از عوارض جانبی کلیدی است که ممکن است پس از مصرف بوستریکس رخ دهد. این لیست ها شامل همه عوارض جانبی احتمالی نمی شود. و برای اطلاعات بیشتر در مورد عوارض جانبی احتمالی بوستریکس، با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید. آنها می توانند به شما نکاتی را در مورد نحوه مقابله با هر گونه عوارض جانبی که ممکن است آزاردهنده باشد به شما ارائه دهند. و سازمان غذا و دارو، عوارض جانبی واکسنهایی را که تایید کرده است، پیگیری میکند. اگر می خواهید عارضه جانبی خود را با بوستریکس به سازمان غذا و دارو، گزارش دهید، می توانید این کار را از طریق مد واچ، انجام دهید.
عوارض جانبی خفیف
عوارض جانبی خفیف بوستریکس می تواند شامل موارد زیر باشد:
- واکنش های محل تزریق
- خستگی
- سردرد
- تهوع و استفراغ
- اسهال
- درد شکم
- تب
بیشتر این عوارض جانبی ممکن است در عرض چند روز یا چند هفته از بین بروند. اما اگر شدیدتر شدند یا از بین نرفتند، با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - دستگاه تنفسی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,