لیپوهیپرتروفی چیست؟
نویسنده
1401/10/05 20:00:01
0 نظر
گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : تغذیه,گروه : زیبایی,گروه : سلامت عمومی,گروه : داخلی,
لیپوهایپرتروفی توده ای از بافت ضخیم است که می تواند در لایه چربی زیر جلدی ایجاد شود. این در افرادی که به طور منظم برای برخی از بیماری ها مانند دیابت تزریق می کنند، رایج است. توده ها تومور نیستند و بدخیم نیستند، اما ممکن است باعث تاخیر در جذب دارو شوند. برخی از افراد نیز ممکن است نسبت به ظاهر توده ها احساس خودآگاهی داشته باشند. با این حال، تشخیص سریع و اقدامات پیشگیرانه احتمال عود لیپوهایپرتروفی را کاهش می دهد. در بسیاری از موارد، توده ها به تدریج ناپدید می شوند.
لیپوهیپرتروفی چیست؟
لیپوهایپرتروفی اصطلاح پزشکی برای رشد غیر طبیعی بافت ضخیم پوست است. معمولاً زمانی اتفاق میافتد که افراد به طور منظم در همان ناحیه از پوست تزریق زیر جلدی انجام میدهند - به عنوان مثال، زمانی که فرد مبتلا به دیابت به طور منظم انسولین تزریق میکند. توده ها بدخیم نیستند. با این حال، هنگامی که فرد آن ناحیه از پوست را تزریق می کند، ممکن است بر جذب انسولین تأثیر بگذارد. جذب ناهماهنگ انسولین می تواند منجر به هیپوگلیسمی قند خون پایین یا هیپرگلیسمی قند خون بالا شود. برخی تحقیقات نشان می دهد که این توده ها ممکن است حداقل تا حدی به دلیل اثر لیپوژنیک انسولین باشد تا آسیب فیزیکی ناشی از سوزن.
علائم لیپو هیپرتروفی چیست؟
توده های لیپوهیپرتروفی ممکن است در اندازه و ظاهر متفاوت باشند، اگرچه علامت اصلی یک ناحیه برجسته از پوست است که اغلب در یک نقطه تزریق مکرر است. در ابتدا، لیپوهایپرتروفی ممکن است به صورت ناحیهای با پوست کمی ضخیمتر ظاهر شود که تشخیص آن تنها با دیدن یا لمس دشوار است. اگر به رشد خود ادامه دهد، ممکن است سطح توده حداقل 1 اینچ قطر داشته باشد و ممکن است نسبت به سایر نواحی پوست سفت یا متراکم تر به نظر برسد. اگرچه ناحیه آسیب دیده ممکن است کمی ناراحت کننده باشد، اما بعید است که درد قابل توجهی ایجاد کند. با این حال، اگر عفونت وجود داشته باشد، فرد ممکن است کمی درد و همچنین علائمی مانند:
- برافروختگی یا التهاب پوست
- پوست در هنگام لمس گرم یا گرم است
- یک احساس خارش
- کبودی یا خونریزی غیر معمول
هر فردی که این علائم را تجربه می کند باید در صورت نیاز به درمان برای عفونت یا مشکل دیگری در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه کند.
عوامل خطر چیست؟
عوامل متعددی باعث افزایش احتمال لیپوهایپرتروفی می شوند، از جمله:
- طول مدت درمان با انسولین
- سن فرد و شاخص توده بدنی
- تزریقات نادرست
- هر بار به جای چرخاندن چندین محل از یک محل تزریق استفاده کنید
- فرکانس استفاده مجدد از سوزن
افراد مبتلا به دیابت نوع 1 ممکن است به دلیل نیاز به تزریق مکرر یا احتمالاً به عنوان واکنش به انسولین، به لیپو هیپرتروفی مبتلا شوند. یک مطالعه در سال 2020 شامل 1227 نفر که برای دیابت نوع 2 انسولین مصرف می کردند، نشان داد که تغییرات ساختاری در پیری پوست ممکن است افراد بالای 65 سال را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این توده ها قرار دهد. چرخش محل های تزریق یک عامل خطر مهم قابل تغییر برای لیپوهایپرتروفی است. یک مطالعه در سال 2019 منبع معتبری که 65 بزرگسال و 104 کودک مبتلا به دیابت نوع 1 را انتخاب کرد، نشان داد که روتین صحیح تزریق و تزریق بر سلامت پوست و کنترل قند خون تأثیر می گذارد. یک متاآنالیز در ژورنال بین المللی مطالعات پرستاری به افزایش خطر لیپو هیپرتروفی در افرادی اشاره کرد که از یک سوزن برای چندین تزریق مجدد استفاده می کردند. با این حال، نتایج متفاوت در هر مطالعه به این معنی است که نویسندگان نمی توانند از داده ها برای ارائه هیچ توصیه قطعی استفاده کنند. همچنین، هزینه سوزن اضافی ممکن است برخی افراد را از تغییر این روش بازدارد یا بازدارد.
تشخیص
اگر لیپوهایپرتروفی باعث ایجاد توده های قابل مشاهده شود، ظاهر آن ها ممکن است برای تشخیص این بیماری توسط پزشکان کافی باشد. با این حال، توده لیپو هیپرتروفی ممکن است گاهی صاف باشد و خیلی قابل مشاهده نباشد، به این معنی که ممکن است پزشک نیاز به معاینه لمس عمیق داشته باشد یا از فرآیندی مانند سونوگرافی برای تأیید تشخیص استفاده کند.
درمان و پیشگیری
اگر فرد تزریق را از ناحیه دور بچرخاند، لیپوهایپرتروفی ممکن است کاهش یابد یا ناپدید شود. استفاده از ناحیه متفاوتی از پوست برای تزریق نیز ممکن است از جذب ناهماهنگ دارو جلوگیری کند. پزشکان همچنین ممکن است درمانهای پزشکی یا زیبایی مانند استروئیدها یا لیپوساکشن را برای برداشتن هر ناحیه از پوست ضخیم توصیه کنند اگر ظاهر فرد آزاردهنده باشد.
جلوگیری
چرخش مناسب محل های تزریق یک گام مهم پیشگیرانه است. یک فرد می تواند با پزشک خود مشورت کند تا در مورد محل های تزریق و مناطقی که ممکن است برای تزریق انسولین بهترین باشد، اطلاعات کسب کند. محل های تزریق شامل موارد زیر است:
- شکم، دور از ناف
- بالای بازو
- باسن بالایی
- ران
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - تغذیه,سایر مقالات گروه - زیبایی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,ارسال یک نظر
مطالب گوناگون
شکستگی بیرون زدگی چیست؟
1401/09/19 14:00:02
0
کمپلکس ویتامین ب
1402/01/24 20:00:01
0
شبکه های اجتماعی و دانش ذهنی
1401/06/16 20:00:01
0
سرطان لوزه چیست؟
1401/07/10 02:00:01
0
کیست تخمدان پاره شده
1401/11/08 14:00:01
0