پروبیوتیک ها و سلامت واژن
سلامت واژن، از جمله فلور واژن، برای تندرستی و باروری ضروری است. و میزان موفقیت درمان های باروری، مانند آیی وی اف، می تواند تحت تاثیر عوامل زیادی از جمله ترکیب میکروبیوم واژن قبل از درمان باشد. و یافتههای اخیر نشان میدهد که پروبیوتیکهایی که به صورت واژینال به مدت 10 روز قبل از درمان باروری تجویز میشوند، نمیتوانند میکروبیومهای نامطلوب واژن را بهبود بخشند. و اهمیت پروبیوتیک ها و حفظ باکتری های، خوب در بدن در بسیاری از زمینه های سلامت ضروری است. میکروارگانیسمهایی که در واژن زندگی میکنند میتوانند بر بارداری و سایر پیامدهای سلامتی تأثیر بگذارند. و با این حال، بهبود میکروبیوم واژن ممکن است به سادگی مصرف پروبیوتیک ها نباشد. کارشناسان یافته های مطالعه اخیر را در سی و هشتمین نشست سالانه انجمن اروپایی تولید مثل انسان و جنین شناسی به اشتراک گذاشتند. و آنها دریافتند که درمان با کپسولهای پروبیوتیک واژینال در میان زنانی که میکروبیومهای واژن نامطلوب دارند، فلور واژن را بیشتر از دارونما بهبود نمیبخشد.
ماهان مدیکال مرجع تخصصی عرضه انواع جوراب واریس در یرند های معتبر داخلی و خارجی
اهمیت میکروبیوم واژن
منبع معتبر مؤسسه ملی علوم بهداشت محیطی اشاره میکند که، میکروبیوم مجموعهای از همه میکروبها، مانند باکتریها، قارچها، ویروسها و ژنهای آنها است که به طور طبیعی در بدن و درون ما زندگی میکنند. و میکروبیومهای افراد نقش مهمی در بسیاری از زمینههای سلامت دارند. میکروبیوم واژن به تمام میکروارگانیسم های موجود در واژن اطلاق می شود. ترکیب میکروبیوم واژن منبع معتبر می تواند خطر ابتلا به سرطان های زنان را تحت تاثیر قرار دهد. و همچنین می تواند خطر ابتلا به عفونت های مقاربتی را تحت تاثیر قرار دهد. در نهایت، می تواند بر بارداری و حاملگی نیز تأثیر بگذارد منبع مورد اعتماد. میکروارگانیسم لاکتوباسیلوس معمولاً به یک میکروبیوم سالم واژن کمک می کند و به محافظت از بدن کمک می کند. و پزشکان باید سلامت واژن و نحوه بهبود آن را در نظر بگیرند، از جمله برای کسانی که به دنبال درمان ناباروری مانند لقاح آزمایشگاهی، هستند. و یک میکروبیوم سالم واژن می تواند شانس بارداری سالم را افزایش دهد. با این حال، چگونگی بهبود میکروبیومهای واژن ممکن است پیچیدهتر از استفاده از پروبیوتیکهای واژن باشد.
چرا پروبیوتیک ها، آنطور که کارشناسان امیدوار بودند موثر نیستند؟
مطالعه مورد نظر یک مطالعه تصادفی، دوسوکور و کنترل شده با دارونما بود که امکان عینیت زیاد را فراهم می کند و به حذف خطر سوگیری کمک می کند. محققان 74 شرکت کننده را شامل شدند. همه شرکت کنندگان برای آیی وی اف، ارجاع شده بودند و میکروبیوم های واژن نامطلوب داشتند. و محققان شرکت کنندگان را به دو گروه تقسیم کردند: یکی دارونما دریافت کرد و دیگری کپسول های پروبیوتیک واژینال حاوی لاکتوباسیلوس دریافت کرد. محققان میکروبیومهای واژن شرکتکنندگان را پس از اتمام درمان و پس از گذراندن دوره قاعدگی بعدی، مجدداً ارزیابی کردند. و نویسندگان مطالعه هیچ تفاوت معناداری بین گروه کنترل و مداخله پیدا نکردند. با این حال، بیش از یک سوم،34.2٪ از همه شرکتکنندگان، بدون توجه به اینکه پروبیوتیک دریافت کردهاند یا دارونما، طی 1 تا 3 ماه بهبودهایی را در کیفیت میکروبیوم واژن تجربه کردند. و یاسر دیاب، مشاور زنان و زایمان و متخصص زنان و زایمان در کلینیک کادوگان، که در این مطالعه شرکت نداشت، به مدیکال نیوز تودی اشاره کرد که، تفاوت معنیداری بین دو گروه وجود نداشت، گروه لاکتوباسیل و گروه دارونما. و این مداخله شامل همه سویههای لاکتوباسیلهای دخیل در تأثیرگذاری بر نتایج باروری نمیشد. وی خاطرنشان کرد، مطالعات دقیقتری برای ایجاد استراتژیهای درمانی برای بهبود نتایج درمان باروری از مداخلات مربوط به میکروبیوم واژن مورد نیاز است. و دکتر ایدا انبرگ جپسون، نویسنده این مطالعه اظهار داشت که او و همکارانش از نتایج شگفتزده شدهاند و ممکن است درمانهای خاص پروبیوتیک آنطور که انتظار داشتند مؤثر نباشند.
منبع : Medicalnewstoday.com
ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال
سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - زنان و زایمان,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - تغذیه,سایر مقالات گروه - داخلی,