دسترسی سریع به برخی از گروه های پر بازدید

‎‏آرایشی و بهداشتی   ‎‏گن بعد از جراحی   ‎‏جوراب واریس   زانوبند‎‏   ‎‏کمربند طبی   گن   دستگاه فشار خون   ‎‏محلول ضدعفونی کننده   کرم سیکالفیت‎‏

تغذیه مناسب برای نقرس

نویسنده Mahan Medical 1401/12/19 08:00:01 0 نظر گروه : مقالات علمی,گروه : مقالات تخصصی پزشکی,گروه : تغذیه,گروه : ارتوپدی,گروه : سلامت عمومی,گروه : داخلی,

نقرس نوعی آرتریت التهابی است. انتخاب های غذایی, مانند پرهیز از پورین ها و ترجیح دادن غذاهای گیاهی - ممکن است به مدیریت علائم و جلوگیری از عود کمک کند.

غذاهایی که باید اجتناب کرد

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد مصرف انواع خاصی از غذاها ممکن است باعث ایجاد یک دوره نقرس شود. بخش های زیر به برخی از این غذاها با جزئیات بیشتری نگاه می کنند.

پورین ها

پورین ها که در غذاهای حیوانی و گیاهی وجود دارند، ممکن است علائم نقرس را بدتر کنند زیرا بدن آنها را به اسید اوریک تبدیل می کند. بنابراین، برخی تحقیقات نشان می دهد که مصرف غذاهای حیوانی که دارای پورین بالایی هستند ممکن است خطر ابتلا به نقرس را افزایش دهد. با این حال، خوردن غذاهای گیاهی که حاوی پورین هستند، به نظر نمی‌رسد همان اثر را داشته باشد. علاوه بر این، محصولات لبنی، غذاهای سرشار از ویتامین سی، محصولات سویا و برخی روغن های گیاهی ممکن است خطر ابتلا به نقرس را کاهش دهند. علاوه بر غذاهای حیوانی مانند گوشت و غذاهای دریایی، سایر منابع پورین که می توانند سطح اسید اوریک را افزایش دهند شامل الکل و غذاهای سرشار از فروکتوز است که نوعی قند ساده موجود در میوه و عسل است. غذاهای زیر حاوی پورین منبع معتبر هستند:

  • گوشت قرمز، مانند گوشت گاو، گوشت خوک و بره
  • گوشت اعضای بدن، از جمله جگر و کلیه
  • غذاهای دریایی، مانند صدف، گوش ماهی، آنچوی، ساردین، قزل آلا و ماهی تن
  • الکل به خصوص آبجو

افراد مبتلا به نقرس باید سعی کنند این غذاها را محدود کنند یا از آنها اجتناب کنند.

فروکتوز

وقتی افراد غذاهای سرشار از فروکتوز می خورند، می تواند منجر به کاهش آدنوزین تری فسفات شود. این به نوبه خود می تواند منجر به تولید بیش از حد اسید اوریک شود. به همین دلیل، افراد مبتلا به نقرس باید غذاهایی که به طور طبیعی حاوی فروکتوز زیادی هستند را محدود کنند. این به معنای حذف میوه یا عسل از رژیم غذایی فرد نیست، بلکه مصرف آن در مقادیر کم و در حد اعتدال است. با این حال، فرد باید سعی کند از مصرف نوشابه های شیرین و غذاهای فرآوری شده حاوی شربت ذرت با فروکتوز بالا به عنوان یک افزودنی اجتناب کند.

کربوهیدرات ها

از آنجایی که کربوهیدرات ها همچنین حاوی قند هستند و ممکن است قند خون فرد را افزایش دهند، می توانند نقش منبع معتبری در ایجاد مقاومت به انسولین داشته باشند. این ارتباط قوی با سطح اسید اوریک بالا دارد. هر ماده غذایی حاوی کربوهیدرات دارای شاخص گلیسمی است. این نشان می دهد که غذا چقدر قند خون فرد را افزایش می دهد.تحقیقات نشان می دهد که افراد مبتلا به نقرس ممکن است بخواهند رژیم غذایی خود را به غذاهایی با نمره جی پایین محدود کنند. برخی از غذاهای کربوهیدرات با جی بالا که باید محدود شوند عبارتند از:

  • اکثر غلات صبحانه
  • میوه هایی مانند آناناس، موز، هندوانه، انگور و انبه و همچنین آب میوه ها
  • سبزیجات نشاسته ای مانند سیب زمینی، ذرت، کدو حلوایی زمستانه و ازگیل
  • برنج
  • اکثر نان های سفید
  • تنقلات مانند کلوچه، دونات، چیپس، چوب شور، کیک و تارت پاپ

سایر غذاهایی که باید محدود شوند و می توانند حاوی کربوهیدرات باشند و دارای نمره جی بالا باشند عبارتند از نوشیدنی های شیرین و سس های شیرین. به طور کلی، ممکن است فردی بخواهد از هر گونه غذای ساخته شده با آرد سفید خودداری کند.

روزه داری

برخی افراد گهگاه روزه گرفتن را انتخاب می کنند. این ممکن است به دلایل مذهبی یا به دلایل بهداشتی، مانند کاهش وزن باشد. اگرچه کاهش وزن می تواند برای کاهش علائم نقرس مفید باشد، بنیاد آرتریت خاطرنشان می کند که اگر یک فرد روزه دار دچار کم آبی شود، روزه گرفتن ممکن است باعث علائم نقرس شود. افراد مبتلا به نقرس باید هنگام روزه داری احتیاط های خاصی را رعایت کنند تا مطمئن شوند که مایعات کافی مصرف می کنند. یک مطالعه در سال 2014، افرادی را که روزه گرفته بودند و کسانی که در ماه رمضان روزه نگرفته بودند، مقایسه کرد، که غذا و مایعات را در ساعات روز محدود می کند. این مطالعه نشان نداد که افرادی که روزه می‌گیرند بیشتر از شرکت‌کنندگانی که روزه می‌گیرند، تعداد بیشتری از نقرس یا سطوح اسید اوریک بالاتری را تجربه می‌کنند.

مواد غذایی برای خوردن

نقرس یک بیماری مزمن یا طولانی مدت است. ایجاد عادات غذایی سالم مادام العمر می تواند به فرد در مدیریت علائم خود کمک کند. یک رژیم غذایی سالم برای یک فرد مبتلا به نقرس باید شامل تمام گروه های غذایی و غنی از مواد مغذی متراکم و حداقل فرآوری شده باشد. اینها شامل میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات است. رژیم های غذایی که شامل غذاهای زیر است ممکن است به کاهش سطح اسید اوریک کمک کنند:

  • محصولات لبنی مانند شیر، ماست و پنیر
  • روغن های گیاهی مانند روغن زیتون، روغن آووکادو، روغن نارگیل و روغن کانولا
  • حبوبات، از جمله لوبیا، نخود و عدس
  • سبزیجات، از جمله قارچ، مارچوبه، اسفناج، گوجه فرنگی و کلم بروکلی
  • میوه ها، به ویژه آنهایی که فیبر بالا و محتوای قند کم دارند، مانند گیلاس، مرکبات و انواع توت ها
  • غلات کامل، از جمله کینوا، جو، گندم سیاه، جو دوسر و برنج قهوه ای
  • آجیل، مانند بادام، بادام هندی، پسته، گردو و آجیل ماکادمیا
  • محصولات سویا، از جمله توفو، تمپه و ادامام
  • پروتئین های بدون چربی مانند مرغ، بوقلمون و تخم مرغ
  • اب
  • قهوه

به طور کلی، یک رژیم غذایی مبتنی بر گیاه به احتمال زیاد مفیدتر از یک رژیم غذایی پرچرب با تمرکز بر گوشت است. این می تواند به تثبیت سطح اسید اوریک کمک کند.

منبع: Medicalnewstoday.com

ترجمه : تحریریه ماهان مدیکال

سایر مقالات گروه - مقالات علمی,سایر مقالات گروه - مقالات تخصصی پزشکی,سایر مقالات گروه - تغذیه,سایر مقالات گروه - ارتوپدی,سایر مقالات گروه - سلامت عمومی,سایر مقالات گروه - داخلی,

ارسال یک نظر

جدیدترین مقالات ماهان مدیکال
آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

آشنایی با نرم افزار Zebra Medical Vision

Mahan Medical 1402/12/20 08:00:02 0
پلتفرم AnvoyAi

پلتفرم AnvoyAi

Mahan Medical 1402/12/18 08:00:01 0
پربازدیدترین مقالات
رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

رنگ ادرار قهوه ای نشانه چیست

Mahan Medical 1399/08/09 23:39:25 6
جفت قدامی چیست؟

جفت قدامی چیست؟

Mahan Medical 1401/06/19 02:09:01 6
حساسیت به توت فرنگی

حساسیت به توت فرنگی

Mahan Medical 1401/05/12 02:01:01 1
12 دلیل  ریزش موی بدن

12 دلیل ریزش موی بدن

Mahan Medical 1400/04/10 12:05:26 0
پرش لب چیست؟

پرش لب چیست؟

Mahan Medical 1401/12/26 14:00:01 1
علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

علت سرفه‌ های مداوم چیست؟

Mahan Medical 1400/01/24 11:48:29 3

  فیلتر کردن